IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽUSTRO I ŽESTOKO U SKUPŠTINI CRNE GORE: Rasprava o Prijedlogu rezolucije o Srebrenici… (foto i video)

Predstavnik predlagača Ervin Ibrahimović kazao je da Prijedlog rezolucije podrazumijeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici u julu 1995. desio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 09.06.2021…13: 29… ŽUSTRO I ŽESTOKO U SKUPŠTINI CRNE GORE: Rasprava o Prijedlogu rezolucije o Srebrenici… (foto i video)

“Rezolucija o genocidu u Srebrenici onemogućiće da se zločinci kriju iza naroda”, kazao je poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Poslanici raspravljaju o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji su podnijeli poslanici Ervin Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović.

Predstavnik predlagača Ervin Ibrahimović kazao je da Prijedlog rezolucije podrazumijeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici u julu 1995. godine desio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Također, tekst rezolucije predvidio je i da se 11. juli proglasi Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

Smatram da na osnovu pravosnažne presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde i na osnovu usvojenih rezolucija u Evropskom parlamentu ui Kongresu SAD-a, usvajanjem rezolucije u ovom parlamentu Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mjesto u društvu razvijenih demokratija- rekao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, treba da nas zabrinu dešavanja u posljednjih 10 mjeseci.

Čitaj još:   OTKRIVENO KO JE MAMA KOJA JE DIVLJALA ZA VOLANOM: Manekenka sa dvoje djece u kolima vozila 196 km/h! (foto, video)

Pojačan je stepen, blago rečeno, multietničke i multivjerske distance. Zato smatram da će rezolucija da onemogući da se zločinci kriju iza naroda – poručio je Ibrahimović.

On je pozvao poslanike da jasno kažu da se desio genocid u Srebrenici.

Glasanjem za rezoluciju napravićemo korak ka onim vrijednostima kojima, nadam se, svi mi stremimo i omogućiće dobrosusjedske odnose – naveo je Ibrahimović.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je da poslanici tog političkog bloka neće glasati za Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, tvrdeći da je on usmjeren protiv srpskog naroda, piše Pobjeda.me.

– Sadržaj ovog teksta je pokušaj satanizacije srpskog naroda. Ovo je samo nastavak politike bivšeg režima, koja počiva i počivala je na čistoj mržnji prema srpskom narodu – smatra on.

Vučurović je rekao da osuđuje zločin u Srebrenici, ali očekuje da se, kako kaže, osudi i zločin nad Srbima.

Ne može se, ističe, vjerovati ni u dobre namjere onih koji su predložili rezoluciju.

To su oni koji su bili protiv interesa srpskog naroda u svakoj prilici – dodao je Vučurović, rekavši ti poslanici podržali Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je prethodna vlast usvojila.

On smatra da se preko Tribunala u Haagu i ovakvih rezolucija vrši pritisak na srpski narod, a posebno na Republiku Srpsku.

Čitaj još:   BOŠNJAČKA STRANKA POJASNILA: Evo zašto smo odbili ponudu Krivokapića (VIDEO)

Opstaće i živjeće i srpski narod i Republika Srpska – poručio je Vučurović, zahtijevajući da se povuče Prijedlog rezolucije, ona, kako kaže, predstavlja provokaciju…

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more