IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVJEK JEDNIM POZIVOM REŠAVA SVE: Je li Vučić jednim potezom abolirao Palmu optužbi za podvođenje… (foto i video)

Aleksandar Vučić, sastao se u Jagodini s čovjekom optužen za organizovanje žurki na kojima su podvođene maloletnice- Draganom Markovićem Palma, izbegavan i “nebranjen” od naprednjačkih poslanika u Skupštini Srbije, Palma je do skora strepeo od “puštanja niz vodu”

JAGODINA: Srbija, Ekonomija,, vijesti… četvrtak, 10.06.2021…15: 39… ČOVJEK JEDNIM POZIVOM REŠAVA SVE: Je li Vučić jednim potezom abolirao Palmu optužbi za podvođenje… (foto i video)

Uz Dragana Markovića Palmu je stao šef srpske države, onaj prije tužilaca odlučuje da li je neko kriv ili nije…

Od kada je prije dva mjeseca potpredsjednica Stranke slobode i pravde i to Marinika Tepić objavila da su se na žurkama lidera Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme podvodile djevojčice i žene, prvi čovjek Jagodine bio je u jakoj defanzivi– saopštenja sa zvaničnog mejla iz opštine Jagodina predstavljali su njegovu prvu liniju odbrane. Zatim su uslijedila gostovanja po televizijama s nacionalnim frekvencijama, pretnje svedocima i žrtvama, poruke koalicionim partnerima da i “on nešto zna o nekome” i neprekidni pokušaji da sebe predstavi kao “poštenog srpskog domaćina” kojeg su na pravdi boga optužili.

Međutim, u Palminoj igranki sve vrijeme je falio najvažniji element, onaj koji oslobađa krivice, abolira i brani– podrška vladajuće stranke i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Upadljivo je bilo ćutanje naprednjaka u parlamentu dok se Palma branio govoreći da mu sve “namešta Đilas preko svoje glasnogovornice Tepić” i njihovo okretanje glave na tvrdnje da je napadnut najpopularniji političar poslije Aleksandra Vučića.

Sam Vučić, iako poznat kao čovjek koji o svemu ima mišljenje i o svemu priča, dugo je izbjegavao da govori o Markoviću, pa se tako prvi put oglasio krajem aprila, kad je poručivao da će “neko morati u zatvor”.

Čitaj još:   OSMANI, PREDSJEDNICA KOSOVA: „Vučić igra po Putinovim notama, doveo tenkove na granicu…“ (foto + video)

“Riječ je o teškom slučaju. Nisam se izjašnjavao, jer mislim da to nije posao za politiku. Nisam hteo sebi to da dozvolim, jer država mora da bude poštena. To su suviše teške optužbe i ne smete sebi da dozvolite da bilo koga povredite. To je posao za tužilaštvo i sudove. Kad god vidim da se političari umešaju, a to je u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene naopačke. Ti političari su lagali za milion drugih stvari i ništa im ne verujem. Zato bih želeo da se ovim bave nadležni organi. Suviše su teške optužbe i Marković je u pravu – ili on ili neko drugi mora da ide u zatvor”, rekao je Vučić, prebacivši tako svog koalicionog partnera na teren “nadležnih institucija”

Šta se dalje desilo i da li je Palma pozvao “čarobni broj”, odnosno onog koji se za razliku od Sande Rašković Ivić javlja, nisu nam otkrili danas sve to na konferenciji za medije. Sve, međutim, ukazuje da je glavni tužilac i sudija u Srbiji prihvatio Palminu stranu priču, bez obzira što i dalje tvrdi da ga “neće štititi”.

“Ako je Dragan Marković Palma kriv, niko ga neće štiti. Ni ja, ni bilo ko drugi”, rekao je Vučić danas na otvaranju fabrike Fišer automativ sistems.

Do utvrđivanja krivice– put je dug.

Sama činjenica da predsjedniku države nije bilo neprijatno da u društvu čovjeka optuženog za podvođenje otvara fabriku i najavljuje sve te nove investicije, ukazuje da je moguć epilog kojem smo već nekoliko puta svjedočili– da Vučić lično presudi da Palma nije kriv.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetići u BUDVI na jutarnjem piću... (foto)

Ako je mogao da oslobodi potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića od sumnji da je inspirtor ubistva Olivera Ivanovića, Zlatibora Lončara ali kao i Branislava Gašića od odgovornosti za pad helikoptera i bivšeg direktora Koridora Srbije i funkcionera SNS Zorana Babića od gonjenja za udes na Doljevcu, onda ni aboliranje Palme neće biti problem…

Izvor Nova.rs

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more