IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: JEDINI GORI OD BEĆIRA Vukovića SU ONI KOJI ĆE DIĆI RUKU ZA NJEGA… (foto i video)

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković na današnjoj sjednici Skupštine govoreći o predlogu da Bećir Vuković bude predsjednik žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, pitala je da li to znači da dodjelu nagrade kojom obilježavamo dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma treba da vodi osoba kojoj je Draža Mihailović vođa trećeg srpskog ustanka.

“Ne bilo koje nagrade, nego nagrade u slavu borbe crnogorskih partizana protiv fašista i njihovih domaćih pomagača od kojih je Draža najpoznatiji”, kazala je Vuksanović Stanković.

“I pošto ovdje neki sa oduševljenjem pričaju o Bećiru Vukoviću a neki ni ne znaju ko je Bećir Vuković, mi ćemo da ih upoznamo. Bećir Vuković sljedbenik četničkog pokreta Draže Mihailovića, Pavla Đurišića i Nikole Kalabića a za Bećira Vukovića je Mihailović vođa trećeg srpskog ustanka.

Pa jednom prilikom Bećir Vuković kaže: “narod zna, nema velikih djela bez žrtve, to je Draža, žrtva, najdublja rana je, i određuje visinu. Ja i dalje po toj rani i po toj visini prepoznajem ljude. Ti ljudi sa tom ranom, četničkom ranom, moja su braća. Četnici su bili i ostali gospodari, poslije njih nema gospode.” Napisao je to Bećir u autorskom tekstu koji je objavljen u maju 2018”, kaže Vuksanović Stanković.

Vuković se, dodaje, oštro protivio ulasku Crne Gore u NATO navodeći da “stupanjem u NATO stupamo u pakao”.

Vuksanović Stanković je dalje citirala Vukovića o NATO-u.

“Ulaskom u NATO legalizovaće se svo divljaštvo, blud, droga, prostitucija. Ulaskom u NATO postajemo obična kolonija. Stupamo na estradu lešinara medija. Na estradu jeze i smrti.”

Vuksanović Stanković navodi što Bećir misli o našim sugrađanima islamske vjeroispovijesti, što se kako kaže, moglo se pročitati u drugom tekstu pa citira:

“Na šta nagonite srpski narod u Crnoj Gori, da potvrdi, aminuje neistinu, ćićeru laž koju plasiraju Abazović, Husovići, Nuhodžići, i drugi inovjerni tići. Svakakvih se đavola štenilo i udavalo u Crnoj Gori ali ovakvih još nije izbijao na ove strane, niti takav otrov izbljuvalo na ovaj kamen”.

Čitaj još:   Optužnica za ubistvo Jovana Vukotića predata sudu u Istanbulu... (foto)

Za URU je dodaje Vuković napisao:

“Udbina URA, najvećih srbomrzaca i šovinista u rukama komunističkih uskoumaca”.

“Po njemu nas Crnogorke i Crnogorce treba kupati u mrtvačkoj vodi. Zato poštovane kolege nemojte danas dići ruku za izbor osvjedočenih nacionalista. Jer ako ovako nastavite da branite Crnu Goru, pogotovo vi iz URE ne ostade nam kamen na kamen od građanske, moderne, evropske i sekularne države…

Vašom podrškom najveći nacionalisti i mrzitelji svega građanskog i crnogorskog dobijaju podršku za realizaciju svojih mračnih ciljeva. Jedini gori od Bećira Vukovića su oni koji će danas dići ruku za njega”, poručuje Vuksanović Stanković.

Slaven Radunović iz DF-a je kazao da je Bećir Vuković umjetnik, te da je i prošle godine bio član žirija.

“Bećir Vuković je moj prijatelj. Ja ga volim jer je slobodan čovjek. Ja se prvi često nijesam slagao sa nekim njegovim argumentima i njegovim stilom u nekim kolumnama, ali to je čovjek književnik. Mi smo slobodni ljudi, mi možemo da razgovaramo o ovome. Kada bi vaša pionirska logika iz vremena Broza i danas bila na vlasti pa mi ne bi mogli ovako da ragovaramo. Velika je sreća što je Crna Gora došla u poziciju da o ovome možemo da razgovaramo a da zbog toga niko ne odgovara”, kazao je Radunović.

Božena Jelušić iz URE kaže da poštuje patriotizam Vuksanović Stanković ali da niko nema tapiju na jedan oblik patriotizma.

“U bilo kojoj partitokratskoj državi ni nagrade ne mogu biti izuzetak od vladajućeg trenda, činjenica je da mi u takvim državama imamo pojave političkog poltronstva. Međutim, ne možemo sve dobitnike ni nagrada ni članove žirija svrstavati u istu ravan. Ja bih voljela da ovaj žiri radi po poslovici-ako ne znam da snesem jaje znam što je mućak.

Čitaj još:   SAOPŠTILI MU STRAVIČNE PORUKE: GLUMAC DRAGAN JOVANOVIĆ ISKRENO O PROBLEMU, SA OVIM JE MORAO DA SE POMIRI! (foto, video)

Ovaj žiri je takav da odražava strukturu političkih moći, a ne slika istinskih največih mogućih autoriteta. Čini mi se da je pogrešno ono ranije kada se odlučivalo iz jednog centra moći ali je isto pogrešno, saglasiću se sa gospođom Vuksanović Stanković, da izbor gospodina Vukovića, za predsjednika žirija, ni po mom mišljenju nije srećno rješenje. Sadašnji mi se izbor predsjednika zaista doima kao jedna vrsta demonstracije promijenjene političke moći”, kaže Jelušić.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more