IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALO SUNCA, VIŠE KIŠE, A ONDA..: Vremensku prognozu za vikend… (foto)

U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, se očekuju lokalni pljuskovi…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 10.06.2021…10: 39 … MALO SUNCA, VIŠE KIŠE, A ONDA..: Vremensku prognozu za vikend… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne…

U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C, a dnevna između 23 i 30° C.

četvrtak, 10.06.2021. godine
Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Prije podne svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana će pojačan osjet sparine i lokalni pljuskovi povremeno kvariti ugođaj. Tokom vedrijih perioda vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem.

petak, 11.06.2021. godine
Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Uz porast temperatura zraka, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima, izbjegavati duže boravke na suncu i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Povremeni pljuskovi, mjestimično i obilniji, remetiće osjet ugode.

Čitaj još:   VIŠEGRAD: Provokacije, Rusi došli pomoći "braću Srbe", baš kao i u tursko- srpskim ratovima... (foto)

U subotu sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, širom regiona očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna između 23 i 30°C.

U nedelju umjereno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna između 24 i 29° C.

http://iBalkan.net

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more