IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NANA FATA STABILNO: Oporavlja se u Kliničkom centru u Tuzli… (foto)

Nana Fata Orlović i dalje je hospitalizovana u Univrzitetskom kliničkom centru u Tuzli, ali je u stabilnom zdravstvenom stanju, potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 10.06.2021…10: 39… NANA FATA STABILNO: Oporavlja se u Kliničkom centru u Tuzli… (foto)

Nana Fata Orlović i dalje je hospitalizirana u Univrzitetskom kliničkom centru u Tuzli, ali je u stabilnom zdravstvenom stanju, potvrđeno je za Klix.ba iz te zdravstvene ustanove.

Kao što je poznato, Orlović je jučer hospitalizirana u Kliniku za plućne bolesti u Tuzli zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, odnosno komplikacija kliničke slike pluća, što joj je i ranije stvaralo probleme.

Kako je za bh medije danas potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, Orlović je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja i nije ni u kojem slučaju životno ugrožena.

Inače, iza nane Fate se nalazi izuzetno buran emotivni period, s obzirom na to da je protekle subote izvršeno uklanjanje crkve koja je nelegalno sagrađena u njenom dvorištu u Konjević Polju.

Čitaj još:   Vic dana u vozu Slovenac i Bosanac...

To je dodatno pogoršalo njeno opće zdravtsveno stanje, koje je od ranije bilo narušeno nakon prvenstveno pretrpljenog blažeg oblika moždanog udara, a zatim i komplikacija s plućima, zbog čega je u februaru ove godine također bila na bolničkom oporavku u Tuzli.

Nana Fata Orlović od početka godine ima dosta zdravstvenih problema. Svjeovremeno je primala i infuzije, a posljednjih nekoliko dana nije se osjećala dobro zbog čega se obratila svom porodičnom ljekaru, a potom i ljekarima u Univerzitetsko– kliničkom centru Tuzla.

iBalkan.et / agencije aa