IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOŽEŠ KAKO HOĆEŠ, AL’ NE DOKLE HOĆEŠ: Gorica Dodik objavila tvit, Twitter ga obrisao, pružala je podršku zločincu Mladiću… (foto)

Gorica Dodik objavila je tvit nakon što je Mladiću izrečena drugostepena presuda u Haagu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina počinjenih tokom agresije na BiH, među kojima je i genocid u Srebrenici…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 11.06.2021…09: 39… MOŽEŠ KAKO HOĆEŠ, AL’ NE DOKLE HOĆEŠ: Gorica Dodik objavila tvit, Twitter ga obrisao, pružala je podršku zločincu Mladiću… (foto)

Društvena mreža Twitter uklonila je objavu Gorice Dodik, kćerke danas aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, u kojoj veliča i pruža podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Gorica Dodik objavila je tvit nakon što je Mladiću izrečena drugostepena presuda u Haagu, kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina počinjenih tokom agresije na BiH, među kojima je i genocid u Srebrenici.

Podsjećamo, ona je na svom Twitter nalogu ostavila nekoliko sramnih komentara i tvitova napisavši “Živjela Republika Srpska! Živio Ratko Mladić! Živjeli svi heroji Vojske Republike Srpske!”, dodavši srcad u bojama srpske zastave. Ovo je izazvalo brojne reakcije na društvenoj mreži, a objavu su korisnici prijavili, nakon čega je Twitter pokrenuo istragu.

“Naša istraga pokazala je da je ova objava prekršila pravila kompanije Twitter. Prekršeno je pravilo ‘glorifikacija nasilja'”, navodi se u obrazloženju kompanije Twitter.

Čitaj još:   GORICA DODIK, DAMA S ANOMALIJAMA: "Sram te bilo, gade, smeće jedno, go... lažljivo, bezobrazno, ti si smradu..." (foto)

Kćerka prvog čovjeka SNSD-a nije bila nimalo zadovoljna odlukom jedne od najvećih društvenih mreža da joj ukloni objavu. Očekivano, obrušila se na korisnike koji su njen komentar prijavili, a stavove nije promijenila. Nedugo nakon toga je i zaključala profil.

“Prijavom mog profila i brisanjem tvitova me ne možete ušutkati niti promijeniti moje mišljenje. Meni ste dokazali da sam u pravu. Nikada nisam čitala niti me zanimalo koga vi veličate niti mi je palo na pamet da vas pokušavam uvjeriti da griješite. Ja to obrišem i mirna mi je duša i savjest”, napisala je u nekoliko sljedećih tvitova Gorica Dodik, piše Klix.ba.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more