IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVRIJEME POGODILO CENTRALNU BOSNU: Grad veličine oraha padao na isti dan kao i prošle godine u… (foto)

Lokalne ceste su na pojedinim dionicama bile poplavljene, no prethodnih dana stizala su upozorenja da se očekivalo nevrijeme…

KAKANJ: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 11.06.2021…08: 39… NEVRIJEME POGODILO CENTRALNU BOSNU: Grad veličine oraha padao na isti dan kao i prošle godine u… (foto)

U nekoliko naselja na području općine Kakanj jučer je u poslijepodnevnim satima došlo do olujnog nevremena praćenog jakim vjetrom i grmljavinom, a padao je i grad. Mještani pojedinih naselja kažu da je padao grad veličine oraha.

Lokalne ceste su na pojedinim dionicama bile poplavljene, no prethodnih dana stizala su upozorenja za Kakanj da se očekuje nevrijeme.

Zanimljivo je to što se skoro isto desilo tačno prije godinu dana. Naime istog dana, 2020. godine Kakanj je također pogodilo olujno nevrijeme, grad je prekrio ulice, od kojih su neke bile poplavljene usljed ogromnih količina oborina, javljaju lokalni portali.Podsjećamo, Kakanj je 2020. god nekoliko puta bio pogođen olujnim nevremenom u ljetnim mjesecima.

Čitaj još:   UŽAS U ZAGREBU: U stanu izbio požar, vatrogasci spasili sedmero ljudi, među njima ima i djece... (foto, video)

Još uvijek nema informacija o mogućoj šteti koja je nastala na brojnim poljoprivrednim usjevima…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more