IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SMRT BORISU TADIĆU”: Jezive prijetnje iz Banja Luke i Beograda upućene zbog presude Ratku Mladiću, traži se reagovanje Vučića… (foto i video)

BORIS Tadić je danas meta napada zbog ispunjavanja obaveza koje se tiču saradnje sa krivičnim mehanizmom u Hagu od strane države Srbije u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti… petak, 11.06.2021…00: 59…”SMRT BORISU TADIĆU”: Jezive prijetnje iz Banja Luke i Beograda upućene zbog presude Ratku Mladiću, traži se reagovanje Vučića… (foto i video)

Povodom prijetnji lideru Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću koje su se pojavile na grafitima u Beogradu i naljepnicama u Banjaluci, oglasio se dio opozicionih partija, koje su od nadležnih zatražili hitnu istragu.

Kako navode mediji, pretpostavlja se da prijetnje imaju veze sa presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gdje mu je potvrđena doživotna kazna zatvora.

Na grafitima koji su ispisani na Dorćolu piše “Smrt Borisu Tadiću”, a u Banjaluci “Umri majci…”.

Stranka slobode i pravde u saopštenju navodi da najoštrije osuđuje kampanju koja “poziva na ubistvo Borisa Tadića, bivšeg predsjednika Srbije”.

Čitaj još:   REMONTOVALA SE: Pobjednica "Zadruge 3" promijenila lični opis, više ne liči na sebe! (foto i video)

Demokratska stranka navodi da traži hitnu istragu povodom grafita mržnje i prijetnji Tadić, ističući da su policija i istražni organi dužni da u najkraćem roku otkriju ko je i sa kojim motivom ispisivao opasne poruke po centru Beograda.

Pokret slobodnih građana uz osudu prijetnji i poruka mržnje upućenih na račun bivšeg predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića, zahtijeva od aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića da javno, jasno i nedvosmisleno stane u zaštitu svog prethodnika.

Kako navode, Tadić je danas meta napada zbog ispunjavanja obaveza koje se tiču saradnje sa krivičnim mehanizmom u Hagu od strane države Srbije u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

Čitaj još:   BRZO SE SPREMAJU, JOŠ BRŽE JEDU: Ko može da im odoli, UŠTIPCI iz Sandžaka… (foto)

izvor agencije

ŠEKI Radončić o usvajanju Rezolucije: ČIČA DRAŽA JE NAKON TITA, PORAŽEN I OD MILA…

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid Read more

ERDOĞAN: NE DOZVOLITI NACIONALIZAM U DISTRIBUCIJI VAKCINA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako međunarodna Read more

VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more