IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLANICI Skupštine Crne Gore, u srijedu o razrješenju Vladmira Leposavića… (foto)

Tog dana će u 12 sati poslanici Skupštine Crne Gore raspravljati o prijedlogu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladmira Leposavića- najavio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 19: 50… POSLANICI Skupštine Crne Gore, u srijedu o razrješenju Vladmira Leposavića… (foto)

U srijedu 16. juna poslanici Skupštine Crne Gore u 12 sati početi, kako je to precizirao, kratka sjednica na kojoj će biti raspravljano o donošenju odluke o produženju roka rada Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i, kako je najavljeno, dopuni Zakona o radu, koja će omogućiti da odredba koja je aktuelizovana u javnosti oko 66 godina snižavanja praga za starosnu penziju stupi na snagu početkom 2022. godine.

“Dogovoreno je da na kratkoj sjednici ne vodimo raspravu u odnosu na ove dvije tačke, već da to kratko završimo i izjasnimo se”, naveo je Bečić, prenosi Pobjeda.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića.

Čitaj još:   DRUMSKI RAZBOJNICI IZ SRBIJE, VREBAJU ŠIROM ŠPANIJE: Evo kako su POHAPŠENI... (video)

Krivokapić je u obrazloženju naveo da je javno djelovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do dana podnošenja predloga za njegovo razrješenje, u velikoj mjeri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Iz Demokratskog fronta (DF) kazali su da neće glasati za smjenu Leposavića, dok iz Demokrate poručuju da neće glasati za smjenu Leposavića ako to podrži Demokratska partija socijalista (DPS).

Podrška inicijativi Krivokapića najavljena je iz Građanskog pokreta URA.

DPS bojkotuje rad Skupštine.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković ranije je poručio da će stave te partije o učešću na sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o inicijativi za razrješenje Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more