IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi ŠAMAR slobodarskom i prkosnom NIKŠIĆU- NE DOZVOLITI SKRNAVLJENJE NIKŠIĆKOG POZORIŠTA

“Zakazana projekcija filma šoviniste i negatora genocida u Srebrenici, Borisa Malagurskog predstavlja novi šamar slobodarskom i prkosnom Nikšiću”, poručili su iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

Napominju da, ukoliko se ovaj propagandistički uradak prikaže u Nikšićkom pozorištu, biće to velika sramota za Nikšić, čime bi poniženje sa Trga slobode od subote veče, dobilo svoj nastavak. 

“Nije slučajno baš naš grad izabran za mjesto crnogorske premijere filma, autora koji se sprda sa masakrom u Srebrenici, a obilježavanje godišnjice genocida i sjećanja na žrtve naziva „Srebrenica fest“.

Boris Malagurski nema nikakve veze sa kulturom, niti njegov film sa umjetničkom slobodom. On je plaćeni propagandista, koji šovinističke teze uvija u formu video produkcije, i zato ne smije da se poslije skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, oskrnavi i dom kulture u našem gradu tj. Nikšićko pozorište, čiji je osnivač Skupština opštine”, saopštili su iz OO DPS Nikšić.

Čitaj još:   Lako je Zdravku: Sarajevo pamti po turama, a pije domaću... (foto i video)

Pozivaju odgovorne, a prije svega rukovodstvo Opštine iz redova URA i Demokrata, da se odrede prema činjenici da negatoru genocida u Srebrenici ustupaju pozorište za nastavak njegovog propagandističkog djelovanja. 

“Upoznali smo ih sa opusom ove osobe, i sve posljedice koje će proisteći iz sknavljenja Nikšićkog pozorišta, snosiće prije svega oni koji su to dozvoli”, poručuju iz OO DPS-a Nikšić.

izvor: analitika.me

ISTRAGA OKO ORUŽANE PLJAČKE U NIKŠIĆU SA KRVAVIM ISHODOM VODI PREMA REPUBLICI SRPSKOJ…(video)

Istraga oko razbojništva i ubistva Ljubiše Mrdaka, radnika obezbjeđenja u Nikšiću, Read more

NIKŠIĆ: Kovačević, negator GENOCIDA fotografijom želi prikriti PROŠLOST…

Razumijem i uvažavam potrebu svake lokalne vjerske zajednice da sarađuje Read more

NI ČETNIK VIŠE NIJE ŠTO JE BIO

Njegova najveća muka je što je naćeran da licemjerno organizuje Read more