IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Poslanici danas o razrješenju Vladimira Leposavića… (foto i video)

Poslanici u Skupštini Crne Gore raspravljaju o prijedlogu premijera Zdravka Krivokapića i to za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava  Vladimira Leposavića…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti… srijeda 16.06.2021…10: 54… PODGORICA: Poslanici danas o razrješenju Vladimira Leposavića… (foto i video)

Zdravko Krivokapić je 6. aprila dostavio Skupštini prijedlog za razrješenje Leposavića, u čijem obrazloženju je naveo da javno djelovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do dana podnošenja prijedloga za njegovo razrješenje, u velikoj mjeri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade Ctne Gore i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Poslanici DF su poručili da neće glasati za smjenu Leposavića, dok su iz Demokratske Crne Gore saopštili da neće glasati za smjenu ako je podrži DPS. Podrška inicijativi Krivokapića najavljena je iz Građanskog pokreta URA.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković ranije je saopštio da će stav partije o učešću na sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o inicijativi za razrješenje Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić rekao je u ponedjeljak da će rasprava biti održana nakon kratke sjednice na čijem je dnevnom redu Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Nećemo dati legitimitet popisu koji se sprovodi u cilju etničkog inženjeringa, a u skladu s interesima Beograda

Raspravu o razrješenju Leposavića možete pratiti na regionalnom portalu iBalkan.net.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more