IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANDORINA KUTIJA: Leposavić “PAO” zbog Simijanovića, SREBRENICA samo MASKA?

Nakon jučerašnje rasprave u Skupštini Crne Gore o zahtjevu premijera Zdravka Krivokapića da da otkaz ministru pravde i socijalnog staranje Vladimiru Leposaviću otvorila su se mnoga pitanja. Pored onih očiglednih o opstanku Vlade i mogućim izborima, nametnuta je i dilema – da li je Leposavić ”pao” ili ”pada” zbog Srebrenice ili je riječ o nečem drugom što Krivokapić ne može i ne smije da pomene.

Dakle, Leposavić se u nemilost Krivokapića našao, navodno, jer je negirao genocid o Srebrenici. Međutim, Leposavić je odmah na početku svog izlaganja rekao da nije negirao genocid u Srebrenici i vještom pravničkom semantikom, između redova poručio da je Srebrenica samo maska za njegov ”odstrijel”. Ako idemo logikom dosadašnjih Krivokapićevih pravdanja i objašnjenja za razne afere, to bi bilo ili jeste više nego dovoljno da Premijer stane iza njega. Međutim, on se nije dao omesti u nemjeri da Leposaviću da otkaz pa je stvar gurao do kraja.

Da Leposavićev stav o Srebrenici nije mnogo zabrinuo međunarodne instance dokaz je i to što će Glavni tužilac međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Serž Bramerc uskoro posjetiti Crnu Goru, ali ne zbog odnosa prema Srebrenici već zbog Bukovice, Štrbaca, deportacije, Morinja….Tako tvrdi Leposavić i još jednom posredno poručuje da mu Srebrenica nije “došla glave”, već nešto o čemu ne može da se priča.

To o čemu ne može da se priča je pisao Standard još početkom aprila ove godine u tekstu sa naslovom “ŠTA JE GLAVNI RAZLOG SMJENE LEPOSAVIĆA: Stav o Srebrenici ili uloga u aferi Simijanovića”.

Afera sa lažnim američkim diplomatom Stevanom Simijanovićem, koji se infiltrirao u sam državni vrh kroz brojne kontakte koje je imao tokom višemjesečnog boravka u Crnoj Gori, ostala je misterija koju, po svemu sudeći nećemo dokučiti. Prema našim informacijama veliki udio u cijeloj priči imao i ministar pravde Vladimir Leposavić koji je sa Simijanovićem prijatelj iz djetinjstva. Označen je kao špijun koji radi za srpsku i rusku službu i pod nerazjašnjenim okolnostima je nakon hapšenja napustio Crnu Goru.

Čitaj još:   DRITAN NAKON SRAMOTNE IZJAVE MINISTRA CRNE GORE: "Glasat ću za SMJENU Leposavića!" (VIDEO)

I sam Krivokapić je na pres konferenciji 5. aprila rekao da je motiv da zatraži ostavku ministra pravde i majinskih prava pokušaj rušenja Vlade iznutra.

“Ovo je pokušaj rušenja Vlade iznutra, i na tome rade mnogi i predstavnici i pojedinih vladajućih partija. Osjećam pipke hobotnice, koje još uvijek ne možemo da odsiječemo. Stvaraju se dva bloka – jedan ultra srpski, drugi ultra komitsko patriotski. Koji su to blokovi i ko želi blokove više? Dosta nam je pregrada i zidova, nama treba sloboda da bismo preokrenuli ovu Crnu Goru u pravom smjeru. To ja sam ne mogu. To ja ne mogu sam protiv svih”, dodao je između ostalog Krivokapić.

Kad sklopimo sve puzle ove slagalice vidi se i teza: Simjanović i Leposavić su radili na istom zadatku i u korist treće strane. Kada je lažni diplomata otkriven karte su počele da se ruše. Simjanović je pušten da pređe granicu a Leposavić otlonjen pričom o Srebrenici! Liči na filmski triler, ali je dovoljno elemenata da se teza može održati.

Da Simijanović nije zaboravio svog prijatelja pokazuje i njegova jučerašnja objava na FB profilu.

“Kad bi ste se sami vlasti dočepali gori od DPS-a bi bili i MNOGO veće ustaše nego DPS i SDP zajedno! Vi i Zdravko Krivokapić danas dotakli moralno dno”, poručio je Demokratama Simijanović sa svog FB profila.

U drugoj FB objavi, ovaj lažni diplomata, kritikovao je i premijera Zdravka Krivokapića i nazvao ga izdajnikom.

Čitaj još:   VIKEND PRED NAMA: Kiša, vjetar i pljuskovi, a temperatura sve niža... (foto)

“Ako postoji išta čestito u njemu, Zdravko Krivokapić danas bi podnio ostavku! Đeda je slagao, a narod izdao! NI JEDAN DOGOVOR SA CRKVOM NIJE ISPOŠTOVAO”, piše Simijanović….

Očigledno je da je Simijanović uhvaćen na djelu, pa su NATO saveznici, prije svih Amerikanci, sklopili mozaik u kojem je jako važnu ulogu, ako ne i najvažniju, odigrao upravo ministar pravde Vladimir Leposavić.

Zato je priča o Srebrenici samo poslužila kao dimna bomba za stvarni razlog smjene ministra pravde, jer bi, vjerovatno, dalja medijska istraga mogla da ugrozi neke važnije zakulisne igre koje, za sada, nijesu u interesu da se otkriju.

izvor. standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more