IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN: Turska vakcina “Türkovaç”protiv COVID- 19 prijavio se 846.451 dobrovoljac… (foto i video)

Ministar Koca na Twitteru je objavio podatke o kliničkom ispitivanju vakcine “Turkovac”

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti…utorak, 22.06…19: 44… ERDOGAN: Turska vakcina “Türkovaç”protiv COVID- 19 prijavio se 846.451 dobrovoljac… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan saopćio je danas da će naziv turske vakcine protiv koronavirusa biti “Turkovac”

Ministar zdravlja Turske Fahrettin Koca izjavio je da se 846.451 dobrovoljac prijavio za treću fazu ispitivanja domaće neaktivne vakcine protiv COVID-19 nazvane “Turkovac”, javlja Anadolu Agency (AA).

U Gradskoj bolnici u Ankari traje treća faza kliničkog ispitivanja turske vakcine na dobrovoljnim primaocima.

Posredstvom videokonferencije, Erdogan je pozdravio sve stručnjake i osoblje uključeno u program razvoja turske vakcine.

Istakao je kako je Turska, nabavkom vakcina iz Kine i Njemačke, uložila velike napore i ušla u proces masovne imunizacije građana.

Erdogan je naglasio da će razvoj domaće vakcine protiv koronavirusa u Turskoj pomoći u kontroli epidemiološke slike u budućnosti.

Čitaj još:   PRIŠTINA: Obilježena Lejletu-l-kadr na Kosovu bez prisustva vjernika... (foto)

– Kroz nekoliko sedmica će cjelokupno stanovništvo Turske više od 18 godina starosti biti obuhvaćeno vakcinacijom – poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je ranije izjavio da se očekuje da turska anticovid vakcina bude spremna za upotrebu do kraja godine.

Erdogan je u više navrata poručivao kako će Turska svoju domaću anticovid vakcinu podijeliti sa cijelim čovječanstvom.

U okviru anticovid imunizacije u Turskoj od srijede termin za vakcinaciju dobiti svi građani stariji od 25 godina, saopćio je danas turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

U okviru programa imunizacije u Turskoj su do sada aplicirane ukupno 43.047.823 doze vakcina protiv koronavirusa. Prvu dozu anticovid vakcine u Turskoj je primilo 28.511.324 ljudi, dok je drugu dozu primilo 14.536.499.

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more