IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK U NOVOM LUDILU, OSUO PALJBU PO ĐUKANOVIĆU… (foto)

DODIK ĐUKANOVIĆU: “Pere savjest kada mu ne ide na unutrašnjem i spoljnom planu tako što će satanizovati Srbe”…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti…četvrtak, 24.06.2021…12: 04…  DODIK U NOVOM LUDILU, OSUO PALJBU PO MILU ĐUKANOVIĆU… (foto)

DODIK je ocijenio da se parlament Crne Gore “bezočnom odlukom da usvoji Rezoluciju o Srebrenici umiješao u unutrašnje stvari BiH”, a da se pri tome nije bavio zločinima koji su činjeni na teritoriji same Crne Gore…

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponovo je negirao genocid u Srebrenici. Poručio je da oni koji donose rezolucije, deklaracije i zakone o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, to sigurno ne bi trebali činiti “da se genocid i dogodio”. Ukazao je na potrebu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da “pere savjest kada mu ne ide na unutrašnjem i spoljnom planu tako što će satanizovati Srbe”.

“Ako je nešto činjenica, onda se ne treba i ne može negirati. Ali, očito to nije činjenično pa se, onda, traže rezolucije, deklaracije, donose zakoni… Pokušavaju da to ovjekovječe kao svoju istinu. Mi to nikada nećemo i ne smijemo dati”, rekao je Milorad Dodik za Televiziju “Pink”, uprkos presudama međunarodnih sudova koji su presudili da se genocid u Srebrenici dogodio.

On je ocijenio da se parlament Crne Gore “bezočnom odlukom da usvoji Rezoluciju o Srebrenici umiješao u unutrašnje stvari BiH”, a da se pri tome nije bavio zločinima koji su činjeni na teritoriji same Crne Gore.

Čitaj još:   NEK JE SA SREĆOM- OD SAVE I UNE DO BREGAVE: Bosna i Hercegovina "dobila" šest novih gradova! (foto)

“To nije događaj koji se desio na prostoru Crne Gore. Treba spomenuti da su Đukanović i njegova svita u tom periodu bili logistička baza za mnoge operacije koje su se dešavale i na prostoru BiH. I da je njegova potreba da pere savjest kada mu ne ide na unutrašnjem i spoljnom planu tako što će satanizovati Srbe”, rekao je Dodik, piše N1.

On je naglasio da su za njega neuporedive priče o Srebrenici, gdje se “nije dogodio genocid”, s onim što se dogodilo Srbima u Jasenovcu i ostalim stratištima u Drugom svjetskom ratu, a gdje genocid nikada nije proglašen.

“Sada imamo situaciju da oni koji su činili nad srpskim narodom, sada pokušavaju da mu imputiraju upravo tu kategoriju i da nakon toga, naravno, satanizuju cijeli srpski narod. Za mene je neuporedivo upoređivati u bilo kojoj korelaciji Srebrenicu i Jasenovac. Pogotovo imajući u vidu činjenicu da je međunarodna komisija, gdje su bili veoma eminentni stručnjaci, utvrdila da riječ genocid ne može ići ispred događaja u Srebrenici. Jer ne postoji nijedna kvalifikacija koja se traži”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je u pozadini Rezolucije koju je donio parlament u Podgorici, sihronizovana akcija protiv Srba, koja traje dugo. Naglasio je kako je historija Srba takva da je “ti narativi neće promijeniti”.

“Oni koji su jedno vrijeme živjeli s nama ili onima kojima smo mi davali slobodu u Prvom svjetskom ratu, naivno vjerujući da će oni to dijeliti s nama, krajem prošlog vijeka su krenuli da se na najsramniji način obračunaju s nama, satanizujući nas u pokušaju da nas optuže za priču o navodnom genocidu”, rekao je član Predsjedništva BiH.

Čitaj još:   OČEVI, SRETNO VAM BILO: Danas je vaš dan, evo zašto se obilježava i što trebate znati...

izvor N1

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more