IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Dao sam 30 godina života za ovo što imamo danas i NE ŽALIM za njima… (foto)

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je danas da je dao 30 godina života za ovo “što imamo danas i ne žalim za njima ne žalim jer samo siguran da imamo bolje uslove za život i što će moje potomstvo živjeti bolje od onoga što sam ja naslijedio”.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 27.06.2021…12.54…  MILO Đukanović: Dao sam 30 godina života za ovo što imamo danas i NE ŽALIM za njima… (foto)

Komentarišući aktuelnu situaciju u državi on tvrdi da Crna Gora nije u beznadežnoj situaciji – izaći će bogatija Crna Gora iz tog iskustva kao i DPS.

“Promjena vlasti pokazala je novi nivo demokratske zrelosti Crne Gore, novi kapacitet demokratičnosti, ali je istovremeno Crnu Goru stavila pred nove izazove, i time dodatno naglasila važnost pune posvećenosti mladima”,  rekao je on danas na VIII Kongresu Savjeta mladih DPS-a koji se održava u Podgorici.

On je poručio da nema kvalitetnog života bez prethodnog usvajanja evropskog sistema vrijednisti, i dodao da je to vizija koju je imala i njegova generacija kada je ulazila u politiku.

Đukanović je jasan – na mladima da preuzmu odgovornost za ono što im starija generacija ostavlja u nasljeđe.

“Sada Crna Gora ne može napraviti stratešku grešku, ona je prošla raskrsnicu gdje je mogla napraviti pogrešan izbor, a nije. Opredijeli smo se da nepokolobljivo branimo tekovine 13. jula. Opredijelili smo se da njegujemo vrijednosti antifašizma, da se oslonimo na svoje snage. Opredijeli smo se da naš državni brod upravimo ka Evropi”, naglasio je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Uvjeren sam u ispravnost i perspektivu DPS- a, ova politika mora POBIJEDITI... (foto)

I tu smo, kaže on, imali mogućnost da pogriješimo, kao što vidite ima država u regione koje još nijesu raščistile sa tim da li će biti proevropske ili u zajednici rusko-azijskih integracija.

Đukanović upozorava da moramo biti svjesni je da ta bitka nije završena, i to je logično – dugo izbivanje iz evropskog konteksta, i zabluda da se na Balkanu može živjeti van evropskih pravila.

“Ništa se u budućnosti neće odvijati samo po sebi, sve će tražiti žestoku borbu i žrtvu i svaka je opravdana. Ja sam dao 30 godina za ovo što imamo, ne žalim za njima jer samo siguran da imamo bolje uslove za život i što će moje potomstvo živjeti bolje od onoga što sam ja naslijedio”, poručio je Đukanović.

Komentarišući aktuelnu situaciju u državi on tvrdi da Crna Gora nije u beznadežnoj situaciji.

“Koliko je bilo onih koji su likovali ne zbog pobjede na izborima već zato što će im pomoći da uruše Crnu Goru i marginalizuju DPS. Pa se pokazalo da nijesu bili u pravu, da smo odoljeli udarima. Izaći će bogatija Crna Gora iz tog iskustva kao i DPS. Rasksrtiće sa jednom zabludom, da u Crnog Gori postoji jedna druga politička divizija koja taj posao može raditi kvalitetnije od nas”, rekao je on uzmeđu ostalog, MILO Đukanović…

Čitaj još:   NIJE REŠENJE SAMO OPERACIJA HEMOROIDA: Izdvojte DVIJE minute i zaboravite problem!!!

izvor KOLEKTIV.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more