IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAJKE TABLOIDA IZ SRBIJE: Krivokapićeve kćerke u strahu za vlastitu sigurnost- “Protjeruju nas iz Srbije”… (foto)

Kćerke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Jelena i Milena izjavile su danas da se zbog “hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima” ne osjećaju sigurno te da je njihova porodica izložena i to “nezapamćenom medijskom linču”.

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti…utorak, 29.06.2021…16.54…HAJKE TABLOIDA IZ SRBIJE: Krivokapićeve kćerke u strahu za vlastitu sigurnost- “Protjeruju nas iz Srbije”… (foto)

Jelena i Milena Krivokapić su saopštile, kako prenosi portal Nova.rs, da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj te da će, u konsultaciji sa porodicom i sigurnosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov daljnji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na napise u beogradskim tabloidima koji su njihovog oca opisali kao “izdajnika” i “čovjeka koji pljuje Srbiju”, a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se “zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih” ne osjećaju sigurno u Beogradu.

“Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona. Mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavijestile institucije koje se bave bezbjednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd, odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju našu bezbjednost”, saopštile su sestre Krivokapić, prenosi Nova.rs.

Navele su da razumiju da politika na Balkanu ponekad podrazumijeva i poneku težu riječ, ali “ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici, više nije politika, već čist linč”.

Čitaj još:   ČETIRI GODIŠNJA DOBA U ČETIRI DANA: Prvo jutarnji minus, pa sunce, pljuskovi i grmljavina...

“Nas niko nije natjerao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tjera da napustimo državu i grad koje smo voljeli kao svoje. Želimo da zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dobrobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mjesto u kojem želimo da živimo”, poručile su one.

Podsjetimo, od kada je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o premijeru Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, navodeći da je riječ o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim, iako je u dokumentu naznačeno da spomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.

Među onima koji su bili najglasniji nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je 18. juna rekao da je “Zdravko Krivokapić posljednji put razočarao Srbe”. Predložio je da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju te da njihove porodice viđaju u Crnoj Gori.

“Predsjednik Vučić nije čovjek koji zabranjuje, ali tražit ću od njega da onima koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Čitaj još:   AMER Smailović: Nećemo dati blanko podršku Otvorenom Balkanu, Crna Gora mora voditi računa o svojim interesima... (foto, video)

Potpredsjednik Narodne stranke, advokat Borivoje Borović zatražio je od vlasti u Srbiji da prestanu s hajkom protiv Srba i Crnogoraca porijeklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji i da prestanu da Crnu Goru tretiraju kao svoju provinciju.

izvor Nova. rs

OGOLASILA SE Vesna BRATIĆ: “Ostala bez diplomatskog pasoša…” (foto, video)

Ministarstvo vanjskih poslova poništilo je diplomatski pasoš Vesni Bratić, bivšoj Read more

Dnevni horoskop za 18. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: DOMAĆICA ušla u mesaru pa sve zagleda i mjerka, a onda je prekinu pajdo mesar… (foto)

„Nije, gospođo, košta 20 KM“!!! SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 17. Read more