IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADUJ SE BOSNO I HERCEGOVINO: “Pala” i Hrvatska- Ljiljani osvojili Zlatnu ligu… (foto)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ponovo nas je obradovala. Zlatni momci osvojili su Zlatnu ligu nacija…

ASSEN: Svijet, Sport, vijesti… nedelja, 04.VII. 2021… 15.54… RADUJ SE BOSNO I HERCEGOVINO: “Pala” i Hrvatska- Ljiljani osvojili Zlatnu ligu… (foto)

Na turniru koji je protekla tri dana igran u nizozemskom Assenu, a na kojem su nastupile najbolje reprezentacije Evrope, bh. momci su ostvarili stopostotan učinak – šest mečeva, šest pobjeda.

U meču posljednjeg kola danas su savladali Hrvatsku sa 3:0. Izuzetno zanimljivo je bilo u prvom seti, koji je nakon preokreta sa 26:24 u svoju korist riješio bh. tim. U nastavku smo gledali uvjerljiviju igru bh. tima. Drugi set riješili su u svoju korist sa 25:17, a treći sa 25:18.

Na putu do nove zlatne medalje, a prije trijumfa nad Hrvatskom, Ljiljani su redom “rušili” Njemačku (3:1), Rusiju (3:2), Nizozemsku (3:0), Ukrajinu (3:0) i Srbiju (3:0).

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. avgust 2020. godine

– Ovo je odlična prilika da se naša reprezentacija uigra pred najvažnije takmičenje, a to su Paraolimpijske igre u Tokiju gdje je cilj plasirati se u finale, te napasti zlato – poručili su iz našeg tima.

Reprezentaciju na ovom takmičenju činili su – igrači: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Nizam Čanćar, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić; stručni štab i pomoćno osoblje: Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović, Dževad Šabeta i Brdarić Elvir.

Na pripremama reprezentacije pred ovo takmičenje bili su i Armin Šehić i Edin Đino koji su uz još nekolicinu mladih i talentovanih igrača budućnost ove reprezentacije.

izvor iBalkan.net / agencije