IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS Narandžasti meteo alarm, 41 stepen u hladu… (foto)

Na cijelom području države Bosne i Hercegovine na snazi je narandžasto upozorenje u toku dana zbog visokih temperatura… 

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… četvrtak, 08.VII. 2021…10: 34… DANAS Narandžasti meteo alarm, 41 stepen u hladu… (foto)

Stabilno, suho i toplo vrijeme prognozira do 8. jula, nakon čeka nam slijedi period promjenljivih vremenskih prilika uz slabe i povremene padavine (od 9. do 15. jula). Od 16. jula do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno i toplo vrijeme.

Do 9.7. temperature će biti visoke, iznad prosječnih ljetnih, jutarnje u Bosni od 16 do 21, u Hercegovini oko 24°C, danju temperature u Bosni između 33 i 38, u Hercegovini do 40 °C. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 17; Ivan-sedlo 18; Bjelašnica, Grude 19; Sarajevo-Bjelave, Zvornik 20; Bihać, Bugojno, Livno 21; Prijedor, Sanski Most 22; Doboj, Tuzla, Zenica 23; Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg 24; Trebinje 25; Mostar 27°C.

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni pratite sve redovne informacije ali i o očekivanim meteorološkim uvjetima.

Čitaj još:   „Sve o karakteru vlasti“: Brojna pitanja o izručenju Svetozara Marovića, koja su postavljena predsjednicima Srbije i Crne Gore... (foto, video)

Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državnih tijela – navodi se u objašnjenju Meteoalarma.

četvrtak, 08.07.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem sparnog vremena i vrućine, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od izlaganja jačim naporima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Vrijednosti UV indeksa biće visoke, stoga je preporučljivo provoditi mjere zaštite od sunca. 

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u našoj zemlji očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna 34 do 41 °C.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 36 ° C.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more