IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL I PROVOKACIJE IZNAD POTOČARA: Muzika i slavlje uoči komemoracije… (foto i video)

Preživjele žrtve genocida u Srebrenici koje žive u blizini same crkve su uznemireni ovaj čin smatraju još jednom od provokacija uoči komemoracije i dženaze ubijenim Bošnjacima…

POTOČARI: BiH, Crna Hronika, vijesti… subota, 10.07…00: 44… SKANDAL I PROVOKACIJE IZBAD POTOČARA: Muzika i slavlje uoči komemoracije… (foto i video)

Veselje i muzika u dvorištu crkve iznad Memorijalnog centra u Potočarima.

U dvorištu crkve na Budaku koja se nalazi iznad Memorijalnog centra i mezarja u Potočarima od poslijepodnevnih sati je veselje uz muziku.

Preživjele žrtve genocida u Srebrenici koje žive u blizini crkve su vidno uznemireni ovaj čin smatraju još jednom od provokacija uoči komemoracije i dženaze ubijenim Bošnjacima.

Inače, u neposrednoj blizini ove crkve su pronađene i masovne grobnice sa posmrtnim ostacima oko 300 ubijenih Bošnjaka u genocidu, piše Federalna .ba .

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Cetinje je moralo da bude ispoštovano, ali JAKOV Milatović će svakako snositi posljedice zbog svoje odluke... (foto, video)

Putem pored crkve sutra će proći kolona sa ovogodišnjim učesnicima Marša mira, koji će u večernjim satima stići u Potočare, gdje će su i to u nedjelju prisustvovati kolektivnoj dženazi još 19 ubijenih žrtava.

Video možete pogledati OVDJE...

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more