IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRFAN ČENGIĆ: “Draginja Vuksanović je dokazani prijatelj BiH, Dritanu Abazoviću bolje je da šuti!” (foto)

“A (DRITAN Abazović) je imao izbor i izabrao negatore za svoje partnere, barem iz poštovanja bi kao gost trebao ćutati na tu temu”, napisao je on.

SARAJEVO: Regija, Zanimčjivosti, vijesti… nedelja, 11.07.2021…00: 44… IRFAN ČENGIĆ: “Draginja Vuksanović je dokazani prijatelj BiH, Dritanu Abazoviću bolje je da šuti!” (foto)

Poslanik SDP u Parlamentu BiH Irfan Čengić, na društvenim mrežama uputio je kritiku potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, gdje je napisao da se zahvaljuje poslanici SDP- a Draginji Vuksanović Stanković što se u BiH ponaša kao dobronamjeran gost, za razliku od Abazovića, koji kao gost dijeli lekcije političarima u BiH o koaliranju sa negatorima genocida.

Kako je istakao, Abazović bi trebao znati da su u BiH nažalost na to prinuđeni zbog ustavnog uređenja.

“A on (Abazović) je imao izbor i izabrao negatore za svoje partnere. Barem iz poštovanja bi kao gost trebao ćutati na tu temu”, napisao je on.

Čitaj još:   Pjevačica, obrlatila i opelješila mladog biznismena, novac je završio ... (foto i video)

Danas je, povodom dolaska poslanice u Skupštini Crne Gore Draginje Vuksanović u Gradsku upravu Sarajeva, vrlo zanimljivu objavu na Facebooku imao Irfan Čengić iz SDP-a BiH.

Post objavljujemo u cijelosti:

– Ugodan sastanak sa Draginjom Vuksanović, poslanicom u Skupštini Crne Gore, koja je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine uvijek kada je to potrebno.

Zahvaljujem se poslanici Vuksanović što se u BiH ponaša kao dobronamjeran gost, za razliku od potpredsjednika Vlade CG koji kao gost dijeli lekcije bh. političarima o koaliranju sa negatorima genocida.

Abazović bi trebao znati da smo mi u BiH nažalost na to prinuđeni zbog ustavnog uređenja, a on je imao izbor i izabrao negatore za svoje partnere. Iz poštovanja bi kao gost trebao šutjeti na tu temu.

Značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike. Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve.

Nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini – poručio je Čengić u FB postu.

Čitaj još:   NEMANJA EMIR KUSTURICA OTKRIO KARTE: Kako će savjetovati Dodika, koje će mu domaće zadatke postaviti u SARAJEVU...

izvor (SB)

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more