IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SITUACIJA NEIZDRŽIVA: Uznemirujući snimak tuče pacijentkinje i obezbjeđenja u Domu zdravlja u… (foto i video)

U Domu zdravlja u podgoričkom naselju došlo je do tuče pacijentkinje i obezbjeđenja, u kojoj je bilo povrijeđenih, kako se može vidjeti na videu uznemirujućeg sadržaja koji su objavili mediji…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 12.07.2021… 10: 44… SITUACIJA NEIZDRŽIVA: Uznemirujući snimak tuče pacijentkinje i obezbjeđenja u Domu zdravlja u… (foto i video)

Iz Doma zdravlja Podgorica navode da je službenik obezbjeđenja otpušten, te da je sukob izazvala pacijentkinja i to ne prvi put i poručuju da je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije.

Nakon što je u četvrtak jedna pacijentkinja na Koniku, pokušala na silu da dođe do terapije, razračunavajući se unutra objekta sa zdravstvenim radnicima, intervenisalo je obezbjeđenje i sukob sa pacijentkinjom se prenio na plato ispred objekta, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

“Dom Zdravlja nema nadzorne kamere ali smo kao i pojedini mediji sinoć dobili video zapis dijela incidenta koji je očigledno napravio neko od građana koji se nalazio u prostorijama objekta. Nakon uvida odlučili smo da prekinemo ugovor o radu sa jednim od službenika obezbjeđenja jer je u pokušaju da zaštiti zdravstvenu radnicu postupio brutalno i neprimjereno”, navode iz Doma zdravlja.

Dom Zdravlja je, međutim, istog trenutka, ne znajući za video snimak, slučaj prijavio policiji i svi akteri incidenta su istu noć saslušani.

Čitaj još:   CRNA GORA mora povratiti diplomatski ugled: Bez ambasadora u Vašingtonu, Londonu, Berlinu, Beču… (foto, video)

“Postupak je u toku i mi ga ne možemo komentarisati jer nemamo niti možemo imati saznanja o tome šta je tim povodom saopšteno istražnim organima”, navode oni.

Čuvajući dostojanstvo pacijenta i poštujući Zakon ne mogu javno pojasniti detalje sukoba koji je sa zaposlenim osobljem, kako navode, izazvala pacijentkinja.

“Ono što možemo saopštiti je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije. Tada, kao i u četvrtak, nisu bili fizički ugroženi samo zaposleni u Domu zdravlja nego i ostali pacijenti koji se zateknu u holu i čekaonici ali i svaki radnik obezbjeđenja našeg punkta”, saopšteno je.

Nažalost, neprijatnosti i incidentnost sličnog tipa naša pacijentkinja je, dodaju iz te ustanove, prouzrokovala više puta i na različitim punktovima  u gradu.

“Iskreno nam je žao što se ovakve stvari dešavaju i bez obzira na to što posao ljudi iz obezbjeđenja tada podrazumijeva izuzetan napor i kompleksno profesionalno postupanje, nikome ko učini korak više i primijeni nepotrebnu silu neće biti oprošteno niti će proći bez sankcija. Dakle, prekršajno-krivična odgovornost je u rukama državnih organa i to prepuštamo njima, a ono što je kao kazna u našoj nadležnosti stupa na snagu odmah”, zaključili su.

Čitaj još:   TEŠKA AVIONSKA NESREĆA: Ima stradalih, srušio se avion odmah nakon polijetanja... (foto ivideo)

Podsjećamo, Dan je objavio da su Podgoričanin Dalibor Nikezić i njegova supruga Milica Jadžić podnijeli krivičnu prijavu protiv radnika obezbjeđenja u Domu zdravlja u naselju Konik, za koga tvrde da je fizički napao i pretukao Jadžićevu.

Izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more