IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ SA KURTIJEM MORA ZA ISTI STO: Nema obmane sastanku prisustvuju i… (foto i video)

Cilj dijaloga uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… utorak,13.07.2021…19:51… VUČIĆ SA KURTIJEM MORA ZA ISTI STO: Nema obmane sastanku prisustvuju i… (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti sastaće se 19. jula u Briselu u okviru nove runde dijaloga Srbije i Kosova, uz učešće visokog predstavnika EU Josepa Borrella uz sve to i uz podršku posrednika EU Miroslava Lajčaka.

To je danas u Briselu izjavio glasnogovornik EU Peter Stano, koji je ocijenio da je bilo napretka na posljednjem tehničkom dijalogu, kao i na prethodnim sastancima.

Stano je naglasio je da je cilj dijaloga uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i mala plata...

U Beogradu je objavljeno da je Vučić danas izjavio da veruje da će se dijalog s Prištinom nastaviti na najvišem nivou u Briselu tokom druge polovine jula, što će biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinu srpsku povratnicu u Đakovici, izloženu pritiscima i prijetnjama.

izvor (SB)

Dnevni horoskop za 26. juli 2021. godine

Ovan pred putovanjem, Bik voli svoj posao, Blizanci mjerkaju Strijelca, Read more

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more