IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVEČANI ISPRAĆAJ- MILO Đukanović: “Stotine hiljada srca navijača kucaće za vas svakog sekunda…” (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je večeras u Vili Gorica sportiste, članove olimpijskog tima i poželio im mnogo sreće na Igrama u Tokiju…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti… srijeda,14.07…20: 51… SVEČANI ISPRAĆAJ- MILO Đukanović: “Stotine hiljada srca navijača kucaće za vas svakog sekunda…” (foto i video)

Đukanović je na svečanom ispraćaju uručio državnu zastavu vaterpolisti Drašku Brguljanu i rukometašici Jovanki Radičević, koji će je nositi na svečanom otvaranju Igara 23. jula.

“Pod ovom zastavom generacije naših predaka su branile i odbranile Crnu Goru i sticale slavu kojom se diče generacije. Ova je zastava po vjekovnoj tradiciji išla u najbolje ruke. Tako je i danas. Siguran sam da bi svako od 33 člana naše ekspedicije bio dostojan nosilac na svečanoj ceremoniji, ali isto tako znam da će svako od vas biti ponosan što će vas na defileu predvoditi Jovanka Radičević i Draško Brguljan, ikone sporta, uzori našim sportistima i mladim naraštajima…

Predajem vam zastavu Crne Gore, siguran da ćete se za nju boriti dajući na svakoj utakmici maksimum. Stotine hiljada srca vaših navijača u Crnoj Gori i naših ljudi širom svijeta kucaće za vas svakog sekunda, na svakom borilištu i pomoći vam kad zatreba da izvučete iz sebe i onaj posljednji atom snage koji će vas voditi do pobjeda. Srećan vam put u Japan, da se zdravo vratite i da bez obzira na rezultate budete ono i jeste– ambasadori kojima se Crna Gora ponosi”, rekao je Đukanović.

Jovanka Radičević, naša sjajna rukometašica, nije krile emocije zbog činjenice da joj je pripala čast da na defileu nosi crnogorsku zastavu…

Čitaj još:   Ruski političar i član Dume uputio jezive pretnje velikoj i moćnoj evropskoj državi... (foto, video)

“Za mene je ovo jedan veliki i poseban dan. Kao što i sami možete da primijetite srce mi je puno, emocije su velike, što je potpuno normalno. Obećavam vam u ime ove male i odabrane čete da ćemo se za ovu zastavu boriti do posljednjeg atoma snage”, rekla je Radičević, koja je s “lavicama” 2012. godine u Londonu osvojila olimpijsko srebro.

Vaterpolisti su dosad tri puta završavali kao četvrtoplasirani na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri sportista… Iako je aktuelna ekipa značajno podmlađena, san ostaje isti.

“Čast mi je što sam izabran da nosim našu zastavu na Olimpijskim igrama. Kao što je i predsjednik rekao, ne bi bilo nezasluženo da bilo ko od 33 sportista nosi zastavu u Tokiju. U ime vaterpolo reprezentacije obećavam da ćemo dati sve od sebe, kao što smo to uvijek činili i da će to biti dovoljno za jedan dobar rezultat, što bi naravno značilo medalju”, izjavio je Draško Brguljan.

Svečanosti u Vili Gorici, između ostalih, prisustvovali su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević, te generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Crnogorski olimpijski tim u Tokiju broji 33 sportista.

Čast našeg sporta braniće rukometašice – Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Na 100.000 stanovnika, najviše novooboljelih u posljednje dvije sedmice... (foto)

U Tokiju ćemo navijati i za vaterpoliste – Slavena Kandića, Draška Brguljana, Miroslava Perkovića, Marka Petkovića, Uroša Ćućkovića, Vlada Popadića, Stefana Vidovića, Aleksu Ukropinu, Aleksandra Ivovića, Vladana Spaića, Dušana Matkovića, Dušana Banićevića i Petra Tešanovića, kao i atletičare – Mariju Vuković i Danijela Furtulu, plivače Anđelu Antunović i Boška Radulovića, džudistkinju Jovanu Peković, strijelca Jelenu Pantović i jedriličara Milivoja Dukića.

Nastup je zbog povrede otkazala teniserka Danka Kovinić.

izvor CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more