IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EPICENTAR PETOG TALASA PANDEMIJE: Španija, uvodi nove mjere zbog delta soja… (foto)

Nakon iznenadnog i velikog porasta broja slučajeva covid- 19 cirusa, pojedine španske regije postepeno se zatvaraju pa opet neće raditi diskoteke u zatvorenom, ograničava se radno vrijeme prodavnica, kao i broj kupaca, i uvodi se policijski čas…

BARCELONA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 15.07.2021… 11: 51…  EPICENTAR PETOG TALASA PANDEMIJE: Španija, uvodi nove mjere zbog delta soja… (foto)

Katalonija, epicentar petog talasa pandemije, priprema se da traži od regionalnog pravosuđa zeleno svjetlo za uvođenje policijskog časa u najpogođenijim gradovima, među kojima je i Barselona, izvještavaju katalonski mediji.

Diskoteke u zatvorenom neće raditi najmanje 15 dana, dok su negativan antigenski ili PCR test nužni za dolazak na događaje na otvorenom na kojima se okuplja više od 500 ljudi.

Druge regije su preduzele ili pripremaju slične mjere. Valensija je ponovo uvela policijski čas od jedan sat iza ponoći do šest ujutro i ograničila na deset broj učesnika okupljanja u 32 mjesta s više od 5.000 stanovnika, a prema dogovoru s najvišom regionalnom sudskom instancom.

Čitaj još:   PODGORICA: Sprema se u Crnoj Gori još jedan referendum???

I Vlada Kanarskih ostrva je željela da preduzme slične mjere, u čemu ju je spriječilo lokalno pravosuđe.

Mnogo zaraznija delta varijanta je posljednjih nekoliko nedjelja izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima…

izvor agencije

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more