IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NJEMAČKI POLICAJCI OSTALI U ŠOKU: Zaustavili autobus za Bosnu i… (foto)

Uslijedila je inspekcija vozila, a tek onda su krenuli pravi problemi…

SESSENHAUEN: Svijet, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 15.07.2021… 20: 51…  NJEMAČKI POLICAJCI OSTALI U ŠOKU: Zaustavili autobus za Bosnu i… (foto)

Putovanje sedam putnika i dva vozača autobusom iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu moglo je završiti tragično da se nije uplela policija.

Na odmorištu u Sessenhauenu njemačka policija zaustavila je autobus prevoznika iz jedne od zemalja Jugoistočne Evrope. Ispostavilo se da je to bio dobar potez, koji je putnicima možda i spasio živote.

Prvo što su uočili bile su nepravilnosti u putnim nalozima dvojice vozača (37 i 39 godina), koji nisu redovno popunjavali kartice na kojima bi trebalo pisati kad su vozili, a kad pravili obavezne pauze.

Uslijedila je inspekcija vozila, a tek onda su krenuli pravi problemi.

Čitaj još:   OSMAN KARIĆ, POLUDIO: PRIJETE mi sinu, "Ako krenete na njega, spremni smo..."

Autobus je pokazao kvarove na zahrđalim amortizerima, neispravan ABS sistem kočenja, AdBlue sistem i brojne druge tehničke neispravnosti – dovoljno da ga njemački portal nazove “autobusom iz horora”.

Ispostavilo se da su vozači iskopčali indikatore koji bi trebali pokazivati kvarove na kočnicama kako im ne bi pokazivali neispravnosti na kontrolnoj instrument tabli.

Oba vozača i njihova firma su optuženi…

Autobuska firma obezbijedila je putnicima daljnji prevoz, a buss je odmah prebačen u radionicu na popravke…

izvor agencije

NOVINARI RTS U VELIKOM PROBLEMU: Skoro cijeli tim iz Tokija u karantinu! (foto)

Ekipa Radio- televizije Srbije, koja izvještava iz Tokija sa Olimpijskih Read more