IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Sunčano jutro uz lokalne pljuskove… (foto)

Jutros je sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, a nešto više očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim područjima što može usloviti kišu ali ili lokalne pljuskove…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 15.07.2021… 09: 51… VRIJEME DANAS: Poslijepodne lokalni pljuskovi… (foto)

Tokom jutra u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini do 19 stepeni, dok dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 27, u Hercegovini do 35°C.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14°C, Bugojno i Grude 16, Drvar i Livno 17, Bihać, Ivan-sedlo i Sanski Most 18, Sarajevo 21, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 22, Gradačac 23, Mostar 24°C.

Ponovni porast temperature zraka moguć je od 16. jula, a da će se očekivane vrijednosti tokom jutra kretaće se od 15 do 20, na jugu do 21, danju do 34 u Bosni i 38 u Hercegovini.

Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

četvrtak, 15.07.2021. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će temperature zraka blago opasti, nešto više svježine tokom noći, još uvijek biće mnogo ugodnije u jutarnjim satima, dok u drugom dijelu dana kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja, te se pridržavati uputa savjetodavnih službi. Ugođaj bi dodatno mogli pokvariti lokalni pljuskovi u centralnoj i istočnoj Bosni.

Čitaj još:   Goran Dimitrijević u uvodu u "Predgled dana": Ništa nije toliko loše da ne može da bude još gore... (foto, video)

U petak u Bosni umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

Čitaj još:   STRAŠNO, 4,7 STEPENI PO RICHTERU: Jak zemljotres, zabilježen u blizini Tuzle, osjetio se u Sarajevu, Srbiji, Slavoniji i Baranji...

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more