IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

APOKALIPSA NA ZAPADU NJEMAČKE: Najmanje 81 lice smrtno stradalo, do velikog broja osoba nemoguće je doći… (foto i video)

 Broj poginulih i nestalih sve veći, do velikog broja osoba nemoguće doći…

DISELDORF: Svijet, Crna Hronika, vijesti… petak, 16.07.2021… 10: 51…  APOKALIPSA NA ZAPADU NJEMAČKE: Najmanje 81 lice smrtno stradalo, do velikog broja osoba nemoguće je doći… (foto i video)

Poplave i vodene bujice koje su pogodile zapadne njemačke pokrajine Sjevernu Rajnu- Vestfaliju i Falačko Porajnje podsjeća na stanje poput Velike Apokalipse…

Iz policije je navedeno da je usljed poplava u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji život izgubila najmanje 31, a u pokrajini Falačkog Porajnja 50 osoba.

Vlasti su navele da je nestalo oko 1.300 osoba. Došlo je do prekida u telekomunikacijama i do velikog broja osoba nemoguće je doći.

alt

Na ovim područjima je došlo i do urušavanja kuća, poplavljene su ulice, a ima i ugroženih stambenih objekata.

Velike količine vode uništile su gradiće i sela u Njemačkoj i srušile brojne zgrade. Nevrijeme je iza sebe ostavilo samo pustoš koja podsjeća na scene nakon što je Japan poharao tsunami. Vlasti očekuju da će broj mrtvih dodatno rasti.

Čitaj još:   HULIGANI, HARAJU PO SRBIJI: "Torcida", demolirana i opljačkana pumpa...

Osim pustoši i velikih količina smeća koje su ostale iza bujica, brojna su područja potpuno paralizirana. Samo u Bad Neuenahr- Ahrweileru je 1300 nestalih, mobilna mreža je paralizirana i ne može se doći do ljudi. “Bild” piše kako su na tom području brojne ceste još neprohodne ili djelomično blokirane.

izvor agencije AA

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more