IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSI NISU VIŠE BROJ JEDAN: Turisti iz jedne druge države „otkrili“ Crnu Goru kao top destinaciju… (foto i video)

Kazahstanci su turisti sa „dubljim džepom“, dobre platežne moći, oni i Ukrajinci ove godine zamijenili su Ruse, ne traže „entry level“, već „top“ sobe i ne gledaju cijene i to u najskupljim hotelima Crne Gore…

BUDVA: Crna Gora, Putovanja, vijesti… petak,16.07.2021…11: 51… RUSI NISU VIŠE BROJ JEDAN: Turisti iz jedne druge države „otkrili“ Crnu Goru kao top destinaciju… (foto i video)

Nešto manje Rusa u 2021. godini ljetuje u Crnoj Gori. Međutim, ruski jezik zasigurno još dugo neće da utihne na crnogorskom priobalju. Ako ga zafali – u ovoj sezoni, Jadran su „otkrili“ Kazahstanci.

„Ove godine otvorena je nova linija iz Kazahstana, imaju letove svakog dana. Jedan dio promocije radili smo na tom tržistu“, rekla je za B92.net direktorka Turističke organizacije Tivat Danica Banjević.

Kako su nam nezvanično ispričali hotelijeri, Kazahstanci su turisti sa „dubljim džepom“. Dobre platežne moći, oni i Ukrajinci ove godine zamijenili su Britance. Mada su tek počeli da pristižu, te se ne mogu reći da li imaju posebne navike i specifične zahtjeve, jasno je– tu su u pravo vrijeme da doprinesu oporavku turizma nakon udarca pandemije.

Za sad se pokazalo da su dobri gosti, da vole da se pomalo razmeću, te ne traže „entry level“, već „top“ sobe ne gledaju cijene i u najskupljim hotelima Crne Gore.

Direktorka TO Tivat Danica Banjević kazala je da, mada je ranijih godina u ovom mestu najviše bilo Rusa, sada su zbog pamdemije pali na drugo mjesto, a na čelu su ih smijenili Srbi.

Čitaj još:   BANJA LUKA- PRVORAZREDNI SKANDAL: Dodik odlikovao Putina za patriotizam i ljubav prema RS... (foto, video)

„Ako gledamo trenutnu situaciju u Tivtu, najbrojniji gosti su sa ovih dana sa tržišta Srbije, slijedi Rusija, pa Ukrajina, jer i sa Ukrajinom imamo direktne avio- linije.

Nakon toga su turisti iz BiH, pa Velika Britanija. Imamo i Njemaca  i Kazahstanaca. Ako gledamo 2019.godinu prva tri tržišta su svakako bila Srbija, Rusija, BiH. Rusija nam je sad trenutno na drugom mjestu iako su prije bili na prvom“, navodi Banjevićeva.

Za Tivat od velike je važnosti uspostavljanje direktnih linija sa Srbijom, dodaje ona.

„Uspostajanje direktne linije Air Montenegra sa tržištom Srbije je izuzetno značajno, a takođe izuzetno je značajno i uslostavljanje direktnih konekcija iz Niša prema Tivtu, jer su oni startovali sa avio-letovima 15. juna tokom sezone, isto kao 2019. godine. Tako da očekujemo iz niškog okruga veću posjetu Crnoj Gori.“

Turistički radnici uzdaju se u dalje popuštanje mjera i posjete turista iz drugih zemalja.

„U skupljim i većim hotelima očekujemo Britance i Amerikance. Mnogo očekujemo i od tržišta Zapadne Evrope, naročito u post-sezoni. Popunjenost tokom ljeta 2019.godine bila je sa tržišta Njemačke, tako da se nadamo i sa tog tržišta većem broju gostiju.“

Čitaj još:   Crnogorski građanski pokret 2021: Bečić da uvrsti u dnevni red Zakon o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija i simbola... (foto)

Izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more