IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mandić iz Beograda: VEĆ RADIMO NA OSTVARENJU “SRPSKOG SVETA”

“Srbima preko granice ideja ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina se dopada”, saopštio je Andrija Mandić iz Demokratskog fronta koji kaže da već rade na njenom ostvarenju.

„Srbi iz Crne Gore, Srbi iz Republike Srpske, Srbi iz Makedonije, te granice koje postoje među nama da ne postoje u njihovim glavama, a onda ćemo bolje sarađivati, bićemo bliži jedni drugima, na kraju jedan smo narod“, napomenuo je Mandić za televiziju N1.

Vulin je danas na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsjednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, saopštio da je zadatak ove generacije političara jeste stvaranje “srpskog sveta”.

“Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog svijeta, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli.Da se to ostvari, kako kaže, moguće je samo ako je Srbija uspješna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora, dodao je on, da se nastavi politika Aleksandra Vučića.

„Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali…

Čitaj još:   CRNA GORA: ŽESTOKA SVAĐA MEDOJEVIĆA I MANDIĆA

Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od srpskog svijeta. A da bi srpski svijet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo“, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću da treba da se kandiduje za predsjednika države, dodajući da drugima ne vjeruje i neće im vjerovati i da „niko drugi ne treba da postane predsjednik svih građana Srbije i svih Srba. „Niko drugi, ne odustajte“, naglasio je Vulin.

Čitaj još:   DPS: ANDRIJA Rajo Mandić u Beogradu dobio političku amneziju- "Nevješto opravdava služenje Rusiji"... (foto)

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more