IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Klanjan bajram- namaz u Bajrakli džamiji uz poštivanje epidemioloških mjera… (foto)

Bajram- namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu, gdje se okupio veliki broj vjernika, ali uz poštivanje epidemioloških mjera zbog koronavirusa…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti…utorak, 20.07.2021… 10: 49…BEOGRAD: Klanjan bajram- namaz u Bajrakli džamiji uz poštivanje epidemioloških mjera… (foto)

Klanjanjem bajram-namaza je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, a vernici su bili kako u dvorištu džamije, tako i u samoj džamiji.

Ove godine, bilo je prisutno više ljudi u odnosu na prethodnu godinu zbog poboljšanja epidemiološke situacije, ali su ipak bile poštovane mere kako bi se sprečilo širenje virusa.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović poruci povodom Kurban-bajrama poručio da je Bajram izraz čistih osećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće osetiti osim u društvu, zbog čega zabrinjava koliko će biti potrebno vremena da se nakon pandemije koronavirusa ponovo vrati želja bez straha od međusobnih susreta.

Čitaj još:   VLADA I DALJE ĆUTI: Popovići angažovali advokata, neće dozvoliti da slučaj bude zataškan... (foto)

“Bajram je izraz tih čistih osećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće da čovek oseti ili izrazi osim u društvu. Sama čežnja za susretom i čežnja na putu ka ljubavi ne može biti drugačija osim put na kojem se čovek stalno žrtvuje”, rekao je Nasufović juče na konferenciji za medije.

PODGORICA, Crna Gora – 13. maj 2021: U Podgorici je bajram-namaz klanjan u Staroj varoši, u Starodoganjskoj džamiji, kao i u džamiji Osmanagića.Već od ranih jutarnjih sati, vjernici su pristizali u Osmanagića džamiju, kako bi klanjanjem namaza dočekali Bajram ( Miloš Vujović – Anadolu Agency )

izvor iBalkan.net / agencije AA