IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN NAJAVIO DIPLOMATSKU OFANZIVU: VUČIĆ SE ZALEDIO, “Ostaje nam da se branimo, ovo nije tursko i nije…” (foto)

Komentarišući najavu turskog predsjednika da će krenuti u lobiranje za brojnije priznavanje Kosova, predsjednik Srbije kaže da će razgovarati s njim…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 21.07.2021… 15: 49…  ERDOGAN NAJAVIO DIPLOMATSKU OFANZIVU: VUČIĆ SE ZALEDIO, “Ostaje nam da se branimo, ovo nije tursko i nije…” (foto)

“Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na Kosovu, ali videćete i to da ni mi nismo tako mali”, kazao je Vučić.

“Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila. Pokušaću da razgovaram s njim. Do bi sve 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu, obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje”, rekao je Aleksandar Vučić u Despotovcu.

“Ako od 1. septembra, dokad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo”, dodao je Vučić.

“Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo”, rekao je Vučić.

Čitaj još:   VIC DANA: Ortaci sa Sokoca i Pala dogovaraju da naprave dernek za novu godinu, kad je došao i Fočak– nasta pravi urnebes… (foto)

Dodao je i da vjeruje da će Erdogan ublažiti taj stav, ali ako ne ublaži, Srbija će se boriti.

Podsjećamo, Erdogan je u ponedjeljak pred posjetu Kipru rekao da Turska radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova i da će o tom pitanju razgovarati i s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

“Gdje god postoje potlačene države, mi smo tu da pomognemo, a jedna od ovih zemalja je Kosovo. Pokušavamo da radimo na povećanju broja zemalja koje priznaju Kosovo. Sad 114 zemalja priznaje Kosovo i želimo da se taj broj poveća. Nadam se da ove godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, sastanku koji ću imati s Bidenom, ponovo ćemo o svemu razgovarati o ovoj temi, da po pitanju priznanja Kosova zajedno radimo”, rekao je, između ostalog, Redžep Tajip Erdogan pred turskim novinarima pred polazak na turski dio Kipra.

izvor (SB)