IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Gdje još može da se nađe smještaj i po kojoj cijeni?

Crnogorsko primorje je po svemu sudeći krcato gostima, među kojima je najviše onih iz regiona, za sve one koji tek planiraju da krenu na put i na ljetovanje, iz najvećih turističkih centara govore ima li slobodnih mjesta u hotelima i apartmanima, kao i koje su cijene…

ULCINJ: Crna Gora, Putovanja, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 19: 59… CRNA GORA: Gdje još može da se nađe smještaj i po kojoj cijeni?

Mislili ste– ima dovoljno vremena, pa nikako da rezervišete smještaj prvo u Budvi, Herceg Novom ili, recimo, Ulcinju.

Sada se čini mjesta skoro više i nema, pogledamo li gužve na crnogorskim plažama. Da li je zaista tako i gdje se može naći slobodan krevet do kraja leta, za medije govore iz turističkih organizacija Budve, Herceg Novog i Ulcinja.

Na sve to, dobra vijest nam stiže iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, iz koje za naš portal kažu da su cijene smještaja, i u hotelima kao i u apartmanima na crnogorskom primorju, ove godine u prosjeku 30 odsto niže nego prije.

Herceg Novi– hoteli skoro sasvim puni

Turisti koji tradicionalno vole da ljetuju u ovom gradu i okolini, pa i ne čudi što tamo trenutno slobodnih mjesta u hotelima i apartmanima skoro da ih pa i nema

„Okvirno smo na 80 odsto popunjenosti u odnosu na sezonu 2019. god. Hoteli su sada do septembra uglavnom rasprodati, slično je i sve i sa privatnim smještajem, s tim što u tim apartmanima mjesto uvjek može da se nađe. Onaj ko želi da dođe u Herceg Novi svakako će to i uspjeti“, poručuju iz turističke organizacije ovog grada.

Oni navode i da se cijena noćenja s doručkom u hotelima sa dvije iči i sa tri zvjezdice kreće između 20 i 35 eura po osobi, dok se doplata za obroke kreće u rasponu od tri do sedam eura po osobi.

Apartman u proseku 30 eura po danu…

“U hotelima sa četiri zvijezdice cijene se kreću od 40 do 60 eura po osobi za noćenje sa doručkom, dok prosječna doplata za obroke iznosi osam pa i do 10 eura. Izuzetak su hoteli koji posluju na bazi all inclusive kojima se cijene kreću u prosjeku oko 120 evra po osobi u dvokrevetnoj sobi i to je u periodu visoke sezone.“

Za one sa najdubljim džepom u hotelima sa pet zvijezdica cijene će se do kraja ljeta kretati između 95 i 115 eura po osobi za noćenje sa doručkom i svim uključenim uslugama koje nude ti hoteli.

Čitaj još:   CRNA GORA: Nova KLETVA političara ''DABOGDA TE DRITAN POZVAO NA RAZGOVOR...''

„Što se tiče privatnih apartmana, prosječna cijena je oko 30 eura a i za isti dvokrevetni apartman, a ide sve do 120 eura za sve te i one najluksuznije dvokrevetne apartmane“, poručuju iz TO Herceg Novi.

Budva– ima mjesta u privatnom smještaju…

Na plažama u Budvi je krcato, turista je, čini se, nikad više, ali iz tamošnje turističke organizacije kažu da ipak ima još malo mjesta.

I tamo je, kao i Herceg Novom popunjenost smještaja oko 80 odsto u odnosu na 2019. godinu.

„Kapaciteti u hotelskom smještaju do kraja avgusta će, sudeći po sadašnjem rastu, biti popunjeni, a najave novih promotivnih aktivnosti garantuju istu tu veliku popunjenost i tokom postsezone. Naravno, sve pod uslovom da epidemiološka situacija u Crnoj Gori bude zadovoljavajuća“, kažu sve iz TO Budva.

Kada je u pitanju privatni smještaj, naglašavaju da slobodnih mjesta da još uvijek ima, te da je sredinom jula popunjenost u odnosu na sve te i ukupne registrovane kapacitete iznosila oko 70 odsto.

Cijena apartmana već od 12 eura

Naši sagovornici kažu i da će one koji dođu u Budvu prijatno iznenaditi sve te cijene.

„Budvanski hotelijeri su već za prošlu sezonu korigovali cijene i prilagodili ih novonastaloj situaciji, uz isti i viši kvalitet usluga. Posebna pažnja sada je posvećena dodatnim povoljnostima, kao što su besplatan boravak dijece do 12 godina, fleksibilne rezervacije, besplatno korišćenje svih sadržaja koje hotel posjeduje, gratis dani boravka i slično.“

Zato tvrde da je ljetovanje na budvanskoj rivijeri nikad pristupačnije.

„U zavisnosti od kategorije privatnog smještaja, cijene se kreću od 12 eura po osobi, pa naviše. U hotelima sa tri zvijezdice cijene se u julu i avgustu i da se kreću od 30 eura po osobi sa uključenim doručkom, a u hotelima sa četiri zvijezdice od 55 eura sa uključenim doručkom“, kažu iz Turističke organizacije Budva.

Ulcinj– ima dosta mjesta…

Kako za medije navode iz Turističke organizacije Ulcinj, u tom gradu i okolini su ovog ljeta povećani kapaciteti, pa mjesta još ima.

„Povećani su i standardi, a ponuda je– koliko para, toliko muzike. Cijene su prilagođene svakome, pa tako nudimo i hotele sa pet zvijezdica na pijenu od mora, i smještaj malo dalje od plaže, ali sasvim pristojan. Takođe, mi smo poznati i po dobroj hrani, a i Ulcinj se izdvaja kao najmirniji grad u Crnoj Gori, gdje se gost jako poštuje odakle god dolazi“, pričaju iz TO Ulcinj kako su turisti iz Sandžaka i sa Kosova na drugom mjestu po brojnosti…

Čitaj još:   MILO Đukanović vratio Zakon o predsjedniku države Skupštini na ponovno odlučivanje... (foto, video)

Oni ističu da je njihov grad najpovoljnija destinacija kad se u obzir uzme odnos cijena i kvaliteta, te pozivaju turiste da dođu i osjete čari svega onoga što Ulcinj i Velika plaža nude.

Od 15 do 150 eura…

I zaista, u Ulcinju ima ponude za svačiji džep. Kad se zaviri u ponude na Bukingu za period, recimo, od 10. do 20. avgusta, u luks hotelu na bazi all inclusive cijene su prilično visoke i u takvom smještaju ima svih dosta slobodnih mjesta.

Za nešto jeftiniju varijantu u Ulcinju za noćenje s doručkom za 10 dana u hotelu s četiri zvezdice treba izdvojiti oko 500 eura po osobi.

Za one sa najplićim džepom tu je apartmanski smještaj koji je u poseku 25 eura po danu. Pritom, preko sajta AirBnb moguće je naći apartman i za čak 15 eura po danu za dvoje, s tim što u tom slučaju– morate dijeliti kupatilo.

Za kraj, ako razmišljate o ljetovanju u Crnoj Gori, još nije kasno, ali gledajte da što pruhe rezervišete svoje mjesto pod suncem jer ih nema još mnogo i to slobodnih.

izvor Nova.rs

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more