IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Premijeru Republike Kosovo Albin Kurtiju: GUBI SE SVAKI TRAG POSLIJE DIJALOGA U BRISELU… (foto)

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa delegacijom Srbije i predstavnicima EU, da od tada zvaničnih informacija o tome gdje boravi…

PRIŠTINA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 00: 29… Premijeru Republike Kosovo Albin Kurtiju: GUBI SE SVAKI TRAG POSLIJE DIJALOGA U BRISELU… (foto)

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti već dvije sedmice ne boravi u toj državi, a poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedjeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gdje je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista “Ekonomist”, a zatim je prisustvovao “Simi” simpozijumu u Atini.

Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sljedeće destinacije – Francuske.

Čitaj još:   VUK Jeremić: " VUČIĆ, ULIČAR BEZ MANIRA"... (video)

Sa suprugom i kćerkom, Aljin Kurti je posjetio Filmski festival u Cannesu gdje je prisustvovao premijeri kosovskog filma “Nema mjesta”, koji se takmičio za “Zlatnu palmu”. Film nije uspio da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa delegacijom Srbije i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gdje boravi.

Odgovor iz kabineta

Nakon 13 dana provedenih u inostranstvu, premijer Albin Kurti vraća se danas na Kosovo, potvrdio je za Gazeta Express glasnogovrnik Vlade Republike Kosovo Perparim Krieziu.

“Tokom dana se premijer vraća na Kosovo”, rekao je Krieziu.

IZVOR AGENCIJE

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more