IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRINCEZA Latifa prisluškivana uz pomoć Pegaza iz Izreala… (foto i video)

Telefonski broj princeze Latife nalazi se na spisku brojeva koje je koristio špijunski softver Pegaz, preneli su pojedini mediji..

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 00: 59… PRINCEZA Latifa prisluškivana uz pomoć Pegaza iz Izreala… (foto i video)

Princeza Latifa je ćerka vladara Dubaija, koja je u februaru ove godine tvrdila da je oteta, kao i da se plaši za svoj život.

Još jedna članica kraljevske porodice Dubaija– princeza Haja, pobjegla je iz rodne zemlje, takođe tvrdeći da je ostanak pretnja po njenu bezbjednost.

Ujedinjeni Arapski Emirati ranije ove godine su porekli tvrdnje same dvije princeze, koje su se sada našle u središtu afere prisluškivanja.

Naime, njihovi brojevi telefona nalaze se među 50.000 brojeva koje je navodno prikupio špjunsku softver Pegaz, koji je u vlasništvu izraelske NSO Grupe.

Spisak je prije nekoliko dana dospio u javnost, a na njemu se nalaze redom državnici, novinari, aktivisti i ličnosti od interesa širom svijeta. Francuski predsednik Emanuel Makron samo je jedno od imena koja su prisluškivana uz pomoć Pegaza.

Saznanje da se na spisku nalazi i broj telefona princeze Latife izazvalo je sumnju da je ona bila meta nekog klijenta NSO Grupe.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: NAŠ POZNATI PJEVAČ ISJEKAO VENE...

Organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava– Amnesti Internešnel, izdala je saopštenje, u kome se navodi da je NSO Grupa ugrozila čitav niz ljudskih prava i time ugrozila bezbednost princeza Latife i Haje, dok je kompanija odmah porekla sve optužbe.

Izraelska firma je istakla kako je softver napravljen za borbu prvo protiv terorizma i kriminala, te da je bio dostupan samo vojsci i bezbjednosnim agencijama širom svijeta.

Pegaz se smatra najmoćnijim špijunskim softverom koji je ikada napravljen i praktično može svaki telefon da pretvori u nadzorni uređaj koji prati korisnika 24 sata dnevno.

Ovaj moćan sistem ima sposobnost da zarazi milijarde telefona sa pod operativnim sistemom iOS i android.

Najranija verzija Pegaza koja je otkrivena 2016. godine u telefone je ulazila preko tekstualnih poruka ili mejlova koji su sadržali link koji se zlonamerni softver nalazi.

Od tada, NSO je unapredio tehnologiju i prešao na takozvani nulti- klik koji ne zahtjeva nikakvu interakciju vlasnika telefona…

Čitaj još:   DRAGINJA UJELA ZA SRCE DODIKA I VUČIĆA: "RS nije i NIKADA neće biti suverena DRŽAVA"

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more