IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PSIHIČKI LABILAN Dodik o “srpskom svetu” ali i o Erdoganu: “Ako razmišlja o Kosovu…” (foto)

Dodik istaknuo da u potpunosti podržava “ideju o stvaranju srpskog sveta…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 00: 29…  PSIHIČKI LABILAN Dodik o “srpskom svetu” ali i o Erdoganu: “Ako razmišlja o Kosovu…” (foto)

Na pitanje “njegove” agencije da prokomentariše ideju o stvaranju “srpskog sveta”, koju je iznio Aleksandar Vulin, Dodik je rekao da pozdravlja tu ideju, jer je ona patriotska i nema nikakve teritorijalne pretenzije niti bi nanijela štetu bilo kome.

“Ova ideja je s ciljem saradnje i očuvanja srpskog identiteta, jezika, kulture, što su uradili mnogi narodi prije nas i niko nije pravio problem oko toga, a kada tu ideju iznesu Srbi, odmah se diže galama i tenzija. Očigledno je da Bakir Izetbegović napadima na samu ideju o stvaranju srpskog svijeta pokušava da povrati uzdrmani ugled među svojim bošnjačkim narodom preko Srba, ali ni to mu neće pomoći”, naglasio je Dodik.

Upitan da prokomentariše najave turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost Kosova..

Čitaj još:   ISTANBUL: Aerodrom od 12 milijardi dolara, primaće 200 miliona putnika godišnje... (foto, video)

Dodik je naglasio da se taj problem ne može riješiti priznanjem, već je rješenje u dijalogu Beograda i Prištine.

“Niko sa strane ne može da rješava taj problem, već je ključ rješenja u dijalogu. Uz dužno poštovanje prema Erdoganu, Turska bi trebalo da poštuje realnost u regionu i, ako već tako razmišlja o Kosovu, zašto to razmišljanje ne primijeni i na RS i ne podrži njeno otcjepljenje od BiH pa da svi živimo mirno kao dobri susjedi”, poručio je Dodik.

On je rekao da je zanimljivo da je Erdogan na Kipru govorio o dvije države, dodavši da o Kipru treba da odlučuju njegovi stanovnici Grci i Turci, a ne Erdogan.

“Shodno tome, Erdogan bi trebalo da bude korektan i do kraja dosljedan pa da se založi da BiH bude konfederacija tri države”, dodao je vidno labilan Dodik.

Izvor (SB)

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more