IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSIJA NE PRIZNAJE Rusku vakcinu koja se prima u Srbiji… (foto i video)

Javila se čitateljka koja je primila obadvije doze Sputnjik vakcine, ali nije sigurna da će moći da otputuje u Rusiju bez dodatnih testova…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… petak, 23.07.2021…00: 59… RUSIJA NE PRIZNAJE Rusku vakcinu koja se prima u Srbiji… (foto i video)

Sudeći po pravilima koja su predstavljena na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, Rusi priznaju jedino potvrde i QR kodove koje je izdala neka od njihovih relevantnih institucija.

Provjerili smo i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova– izgleda baš kao što je čitateljka rekla.

„Državljani Srbije mogu da uđu u Rusku Federaciju. Ulazak u Rusku Federaciju omogućen je svim stranim državljanima i licima bez državljanstva bez PCR testa ukoliko:

Posjeduju dokaz o regulisanom boravku u Ruskoj Federaciji (važeću vizu, dozvolu za privremeni boravak– RVP ili dozvolu za stalni boravak– VNŽ)
Imaju sertifikat o vakcinaciji i QR kod, koji su izdati od strane nadležne medicinske ustanove Ruske Federacije (što je neophodno označiti u djelu o PCR testu u anketi koji popunjavaju stranci prilikom ulaska u Rusiju)“, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Kontaktirali smo resorno ministarstvo, dobili smo potvrdu da su uslovi za ulazak u Rusiju takvi kako je objavljeno i na sajtu, uz napomenu DA „svaka država zadržava pravo da svojim propisima reguliše pitanje ulaska na njenu teritoriju uslovima aktuelne pandemije izazvane virusom Kovid- 19, pa je u tom smislu i Ruska Federacija donijela napred navedene mjere koje su na snazi“.

Čitaj još:   SANDŽAK: U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI JEDNO LICE NASTRADALO, VIŠE OSOBA POVRIJEĐENO

Pokušali smo da i od ruske ambasade u Beogradu dobijemo neki konkretniji odgovor, na jedan broj telefona nam se javio službenik koji wto i ne razume srpski jezik, na drugi dostupan broj se niko nije javljao.

Poslali smo i mejl, a, stigao nam je odgovor sledeće sadržine: „Ulazak u Rusiju direktnim letom, moguć je do 30 dana bez vize. Da bi ušli u Rusiju, državljanima Srbije potreban je PCR test ne stariji od 72 sata od datuma testa“, novodi se u dopisu ruske ambasade, a vakcina se i ne pominje.

I mi kao i naša čitateljka pitamo se da li to Rusi ne priznaju sopstvenu vakcinu?

Poseban kuriozitet je i činjenica da se Srbija ponosi time da se na Torlaku proizvodi Sputnjik vakcina.

To što su prije mjesec i po dana ruski i srpski predsjednik pritusli dugme i označili početak proizvodnje izgleda nije dovoljno da Sputnjik vakcina bude koja se prima u Srbiji bude priznata i u njenoj postojbini…

Čitaj još:   Prijava protiv DALIBORA Šabana i GORANA Jokića zbog tragedije na Cetinju... (foto)

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more