IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZA MUŠTULUKA: Vijeće sigurnosti UN-a odbacilo Rezoluciju Rusije i Kine o UKIDANJU OHR- a… (foto i video)

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija raspravljlo je večeras o ruskoj rezoluciji za ukidanje kancelarije visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i nakon glasanja, ista nije prihvaćena…

NEW YORK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… petak, 23.07.2021… 00: 49… ZA MUŠTULUKA: Vijeće sigurnosti UN- a odbacilo Rezoluciju Rusije i Kine o UKIDANJU OHR- a… (foto i video)

Dva glasa su bila ‘za’ (Rusija i Kina), niko nije bio protiv, a 13 glasova bilo je suzdržano.

Ruski predstavnik Dimitrij Poljanski primio je ovu odluku sa žaljenjem i zamolio Vijeće da ne prave dalje destruktivne korake…

Podsjećamo, krajem juna Rusija je rekla da “kategorički odbija” imenovanje Njemca Christiana Schmidta. Na to je Washington odgovorio da je to “gotova stvar” i da UN nema veze sa imenovanjem visokog predstavnika, o kojem odlučuje Vijeće za provođenje mira.

Čitaj još:   IRANCI MARŠIRAJU ULICAMA TEHERANA: Gore izraelske i američke zastave, IRGC snažna podršku Palestini! (foto i video)

Tako Rusija nije uspjela zaustaviti imenovanje Christiana Schmidta za novog Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, a borbu za zadržavanje nestabilnosti i pogoršanje situacije u Bosni i Hercegovini nastavila je prijedlogom Rezolucije Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, o kojoj se Vijeće sigurnosti izjasnilo večeras u Washingtonu.

Za Aljazeeru Balkans iz Washingtona izvještava Ivica Puljić, koji je i sam sve neposredno prije glasnja pojasnio i zašto zapravo Rusija želi ukinuti Ured visokog predstavnika u BiH?

izvor agencije

Dnevni horoskop za 26. juli 2021. godine

Ovan pred putovanjem, Bik voli svoj posao, Blizanci mjerkaju Strijelca, Read more

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more