Vijesti

SPORT U SRBIJI POSTAJE BESMISLEN: Vučić prešao sve granice, fudbal služi mu za kontrolu… (foto)

Partizan je započeo svoju evropsku odiseju u kvalifikacijama prvo za Ligu konferencija, ali je uprkos dobroj igri crno- bijelih fudbal ostao u drugom planu…

BEOGRAD: Srbija, Sport, vijesti… subota, 24.07.2021…00: 39… SPORT U SRBIJI POSTAJE BESMISLEN: Vučić prešao sve granice, fudbal služi mu za kontrolu… (foto)

Dok se vodila bitka na terenu, na tribinama stadiona Partizana se odvijala borba čije su razmere mnogo šire i daleko nadilaze okvire fudbala i sporta u Srbiji.

Organizovana grupa navijača Partizana koja je tradicionalno smještena na južnu tribinu je svim silama pokušala da spreči nešto što je polako postalo svojevrstan bunt protiv sveopšteg stanja u društvu oličenog u liku i dijelu aktuelnog predsjednika Srbije.

Pokušavali su navijači sa južne tribine da prodaju mantru o Partizanu kao jedinoj partiji i isključivanje bilo kakve politike iz navijanja, ali je to samo izazvalo još veći bijes. Atmosfera je polako došla do tačke ključanja, kada su iz nemoći da zaustave gromoglasno skandiranje protiv istog predsjednika, krenuli u fizički obračun sa neistomišljenicima, ali su na iznenađenje svih, naišli na žestok otpor i pokunjeno se vratili nazad.

Fudbal kao sredstvo vladanja…

Iako bi na prvu loptu cio slučaj mogao da se u istom momentu se tumači kao izolovan incident kakvih je bilo mnogo na stadionima u decenijama iza nas, priča je prevazišla okvire svakodnevnog huliganizma.

Aleksandar Vučić već godinama koristi sport za učvršćivanje svoje moći u državi, a fudbal kao najpopularniji i sa najorganizovanijom navijačkom strukturom jedna je od glavnih poluga njegove vladavine.

Vučić prešao sve granice…

Nije aktuelni predsednik prvi političar kojem su tribine skandirale sve i u negativnom kontekstu, niti se po tom pitanju razlikuje od prethodnika.

Skandiralo se na stadionima i Slobodanu Miloševiću, Vojislavu Koštunici, Borisu Tadiću i mnogim drugima koji su se u jednom trenutku našli na meti navijača koji nisu bili pod kontrolom režima.

Ono gdje se Vučić razlikuje jeste opsesija o totalnoj kontroli, o sprečavanju i najmanjeg mogućeg vida negodovanja i protestovanja…

izvor Nova rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

PRIŠTINA: Kosovska policija upala u srpske banke i zatvorila ih! Srbi očajni; Javila se i Amerika… (foto, video)

Na sjeveru Kosova žive deseci hiljada Srba, a tenzije s Albancima već su povišene proteklih…

18 minuta ago

MAIDA Gorčević: 18 godina nakon obnove nezavisnosti Crna Gora spremna da napravi ključni korak ka evropskoj budućnosti… (foto)

Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi…

7 sati ago

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti, da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN- a, o genocidu u Srebrenici… (foto)

110 NVO- a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država…

8 sati ago

ANDREJ Nikolaidis: 21. maj je donio nadu- Nismo vidjeli ostvarenje te nade- Šta smo zaslužili, to smo i vidjeli… (foto)

Ko se sjeća 21. maja 2006, sjeća se nade: u bolju, pravedniju, naprednu Crnu Goru.…

8 sati ago

Duško MARKOVIĆ: Plašim se da je suverenost današnje Crne Gore dovedena u pitanje… (foto)

Prije nego otvorimo teme iz današnjeg intervjua– želim da svim građanima u Crnoj Gori i…

8 sati ago

CRNA GORA obilježava Dan nezavisnosti: DA JE VJEČNA..! (foto, video)

Crna Gora je prije 18 godina, nakon održanog referenduma, napustila državnu zajednicu sa Srbijom i…

9 sati ago

This website uses cookies.