IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Kluba Skakača kako je njegov stav po tim pitanjima bio poznat i ranije…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti…nedelja, 25.07.2021… 11. 28… POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković danas će ipak boraviti u Mostaru.

Kako je najavljeno iz Fondacije Muzej Žitomislić, banjalučki gradonačelnik će u 11.30 sati posjetiti manastir Žitomislić, a prije toga obići Sabornu crkvu Svete Trojice.

Stanivuković je danas naime trebao prisustvovati i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, ali je Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu “Mostari” poziv povukao zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Poštovani gradonačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti.

Na ovom mostu 11. srpnja skokom bez aplauza ‘Mostari’ obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo sol na otvorenu ranu – napisao je Klub Skakača u vodu “Mostari” na Facebooku.

Čitaj još:   NAKON DISKFALIFIKACIJE I KAZNE OD 100.000 eura: Miljana Kulić poslala PISMO 'Molim vas, pružite mi još jednu šansu'... (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Kluba Skakača kako je njegov stav po tim pitanjima bio poznat i ranije.

”Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat”, kazao je između ostaloga u odgovoru Stanivuković.

izvor agencije

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more