IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli ranije uručenu pozivnicu gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću za današnji događaj u gradu na Neretvi, on je ipak stigao u Mostar…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, vijesti…nedelja, 25.07.2021… 11. 28… STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta, zbog izjava zabrani negiranja genocida, povukli ranije uručenu pozivnicu gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću za današnji događaj u gradu na Neretvi, on je stigao u Mostar i posjetio Sabornu crkvu.

Istaknuo je kako voli doći u Mostar i kako rijetko koja godina prođe da ne dođe u Mostar.

“Ne mogu da dopustim kao čovjek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posjećujemo. Moj dolazak, ja isto mislim da je nešto pozitivno”, kazao je Stanivuković.

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanji ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti.

Čitaj još:   NALOG ZA PRIVOĐENJE ČEDA JOVANOVIĆA: Evo i zbog čega... (foto)

“Ja sam samo rekao da se protivim toj vrsti odluke, da se nekome nešto nameće i prijeti. Uvijek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje stavova bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara”, kazaoje Stanivuković.

Ističe da se predivno osjeća u Mostaru da će danas obići grob Alekse Šantića jer je išao u osnovnu školu koja nosi ime mostarskog pjesnika i neka druga mjesta, te naglasio da ne zamjera Klubu skakača u vodu Mostaru na samoj jučerašnjeoj izjavi.

“Želim svim takmičarima puno uspjeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava”, kazao je Stanivukoviću Mostaru.

IZVOR Klix

HAPŠENJE NA GRANICI: Nabavili LAŽNE PCR testove u kafani u NOVOM PAZARU…

Kosovska policija zabilježila je jutros još jedan pokušaj prelaska sa Read more

Dnevni horoskop za 18. septembar 2021. godine

Ovan bez realizacije, Bik sa prijateljima, Blizanci zauzeti, Rak radi Read more