IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENI SRBIN SA TONOM KOKAINA: U jedrilici zaplena droge vrijedna 100 miliona eura… (foto i video)

Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do luke…

GRAN KANARIJA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 28.07.2021…12: 49…UHAPŠENI SRBIN SA TONOM KOKAINA: U jedrilici zaplena droge vrijedna 100 miliona eura… (foto i video)

Državljavnin Srbije uhapšen je na Atlantiku, u blizini Azorskih otoka, sa tonom kokaina na jedrilici, kojom su učestvovali u regati. Osim Srbinu, lisice su stavljene i Hrvatu i Belgijancu.

Kako prenosi portal Opinion de Malaga, sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu jedrilicom, vrijednom čak 100 miliona eura, a kokain je bio sakriven u unutašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.

Do hapšenja je došlo, na oko 100 kliometara od Azorskih ostrva.

Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do Gran Kanarije.

Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvjereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom- prenijeli su španski mediji.

Kako se navodi, policija je u duplom dnu jedrilice pronašla 1018 paketa kokaina koji je bio spakovan u vreće od po kilogram.

Procjenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona eura, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrijednost preko 100 miliona eura.

Čitaj još:   "Crna Gora na koju će neki morati da se naviknu": Gej par se VJERIO na vrhu Njegoševog mauzoleja na Lovćenu... (foto/ video)

Šverceri su planirali drogu da prodaju “na kilo”. Zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreadivan modus operandi- iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate tako se “švercovali” sa takmičarima i običnim građanstvom.

Istraga je pokazala da je ova jedrilica bila prijavljena za poznatu turu još u januaru, te su krenuli iz Lanzarotea, završili na Martiniku i Malim Antilima, te da im je ti sve vrijeme bio alibi za prelazak Antantika u kružnoj ruti- piše Opinion de Malaga i dodaje da je kokain trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.

Paketi kokaina koje su agenti španske policije izvukli iz unutrašnjosti skupocene jedrilice imali su više različitih oznaka, a bili su upakovani u celofane različitih boja.

Na nekima od njih pisalo je “kapo”, a na drugima su bile slike aviona i “ferarija”- prenose španski mediji.

Ovom operacijom Nacionalna policija i Poreska agencija uspjeli su da razbiju drugu po redu kriminalnu organizaciju u provinciji Malaga za manje od tri nedelje. Prethodni je kulminirao ukrcavanjem na jedrilicu u kojoj je takođe zaplenjeno skoro 1.000 kilograma kokaina.

Čitaj još:   MIRNA SITUACIJA: Oklopna vozila Vojske Srbije povučena sa Jarinja... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more