IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EPILOG VANDALIZMA U VLASENICI: Uhapšena osoba srpske nacionalnosti, policija preuzima daljnje mjere i radnje… (foto)

U Vlasenici je napadnut povratnik Amir Ferhatović i njegova porodica napala ga je osoba srpske nacionalnosti…

VLASENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 29.07.2021…12: 49…  EPILOG VANDALIZMA U VLASENICI: Uhapšena osoba srpske nacionalnosti, policija preuzima daljnje mjere i radnje… (foto)

Iz Policijske uprave Zvornik potvrđeno je da je napadač, koji je fizički napao majku i sina u Vlasenici, uhapšen je komšija S. Z. rođen 1984. godine.

Kako navode, policija će preduzeti dalje mjere i radnje nakon što nadležni tužilac okvalifikuje ovaj fizički napad, nakon čega će se i znati da li napadač ostaje u pritvoru ili će biti pušten na slobodu.

Radi se o napadu na majku i sina koji su povratnici u Vlasenicu, a u PU Zvornik su rekli da su radnje u toku po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Vlasenica.

Navode kako je “o svemu obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo– Područna kancelarija Vlasenica” dodajući kako je “u toku dokumentiranje krivičnog djela”. 

Čitaj još:   TUTIN: UHAPŠEN 16-GODIŠNJAK ZBOG POKUŠAJA UBISTVA! Mladić teško povrijeđen...

Prema nezvaničnim informacijama, povratnička porodica Ferhatović iz Vlasenice tvrdi da ih je nožem napala osoba srpske nacionalnosti.

U cilju da provjerimo navode i detalje o ovom slučaju koji su izneseni na društvenim mrežama, u dva navrata smo kontaktirali Policijsku upravu u Zvorniku, ali glasnogovornik PU Zvornik Milan Avlijaš nije odgovorao na naš poziv.

Da podsjetimo, u Vlasenici se dogodio vandalski čin i to kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova majka Raza. Napala ga je osoba srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i njegova majka…

izvor agencije