IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajlije se danas mogu vakcinisati bez najave: Ispred Zetre ogromne gužve… (foto i video)

Mogu se vakcinisati sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 31.07.2021… 09: 59… Sarajlije se danas mogu vakcinisati bez najave: Ispred Zetre ogromne gužve… (foto i video)

S dolaskom sve više doza vakcina protiv koronavirusa, u sarajevskoj Zetri danas je počela masovna imunizacija stanovništva. 

Nakon skoro godinu i po od početka pandemije, građani sada imaju mogućnost da se vakcinišu bez najave. Mogu se vakcinisati sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo

Plan je da svaki dan, kako je ranije najavljeno, bude vakcinisano po četiri hiljade građana. Predviđena su tri dana vakcinacije bez naručivanja, a nakon toga, cilj je da se okonča imunizacija prioritetnih grupa.

Iz Tima za koordinaciju vakcinacije uputili su molbu građanima da prilikom dolaska na vakcinaciju u Zetru poštuju sve epidemiološke mjere.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 28. decembar 2021. godine

Imunizacija će se vršiti od 8 do 20 sati večeras, a nadležni su poručili građanima da ne moraju odmah doći u jutarnjim satima kako se ne bi stvarale velike gužve.

Redovi su formirani čak sat vremena prije početka vakcinacije. Prema izvještavanju reporta Faktora, građanima je rečeno da će čekati i do dva sata da bi došli na red, zbog čega su mnogi i odustali.

izvor Faktor.ba

Milo ĐUKANOVIĆ i DPS ne kriju zadovoljstvo: “Podržat ćemo svaku inicijativu koja će dovesti do…” (foto, video)

Demokratska partija socijalista će pažljivo pratiti dalje poteze predlagača inicijative, Read more

Dnevni horoskop za 19. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more