IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajlije se danas mogu vakcinisati bez najave: Ispred Zetre ogromne gužve… (foto i video)

Mogu se vakcinisati sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 31.07.2021… 09: 59… Sarajlije se danas mogu vakcinisati bez najave: Ispred Zetre ogromne gužve… (foto i video)

S dolaskom sve više doza vakcina protiv koronavirusa, u sarajevskoj Zetri danas je počela masovna imunizacija stanovništva. 

Nakon skoro godinu i po od početka pandemije, građani sada imaju mogućnost da se vakcinišu bez najave. Mogu se vakcinisati sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo

Plan je da svaki dan, kako je ranije najavljeno, bude vakcinisano po četiri hiljade građana. Predviđena su tri dana vakcinacije bez naručivanja, a nakon toga, cilj je da se okonča imunizacija prioritetnih grupa.

Iz Tima za koordinaciju vakcinacije uputili su molbu građanima da prilikom dolaska na vakcinaciju u Zetru poštuju sve epidemiološke mjere.

Čitaj još:   "NAPULJSKI STIL"- LIKVIDACIJA NA ULICAMA BEOGRADA: Ubica- dostavljač vrebao sedmicama žrtvu, 4 kamere ključne za istragu... (foto)

Imunizacija će se vršiti od 8 do 20 sati večeras, a nadležni su poručili građanima da ne moraju odmah doći u jutarnjim satima kako se ne bi stvarale velike gužve.

Redovi su formirani čak sat vremena prije početka vakcinacije. Prema izvještavanju reporta Faktora, građanima je rečeno da će čekati i do dva sata da bi došli na red, zbog čega su mnogi i odustali.

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more