IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG NAGIH TIJELA U IZLOGU U CENTRU BANJA LUKE: Reagovala i policija…

Policija je napravila uviđaj. da li je bilo anonimnih pritužbi, ne zna se, ali je sve završeno, uz aplauz..

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosati, vijesti… subota, 07.08.2021… 08: 44… ZBOG NAGIH TIJELA U IZLOGU U CENTRU BANJA LUKE: Reagovala i policija…

Banjalučka policija obavila je uviđaj pošto joj je prijavljeno da se u izlogu Galerije Plus u centru grada izvodi performans dvoje nagih umjetnika.

Performans je, kako se navodi, bio uvod u otvaranje izložbe “Inter/Akcija”, koju je organizovao Muzej savremene umjetnosti RS-a.

– Policija je napravila uviđaj. Da li je bilo anonimnih pritužbi, ne znam, ali mi smo performans završili, uz aplauz – izjavila je direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS-a Sarita Vujković, piše Srpskainfo.

Čitaj još:   Na početku "Pregleda dana" Jelena Obućina: "Patrijarh blagosiljao otkazivanje ljudskih prava"... (foto, video)

Ona je navela da je izložba otvorena performansom umjetnika, koji je postdiplomac u Beogradu.

– To je rad koji korespondira u osnovi sa historijom umjetnosti, u smislu da su naga tijela prisutna kroz historiju umjetnosti, od antike do danas, a način kako je izveden aludira na baroknu umjetnost i zapravo se bazira na tijelu kao mediju za izvođenje umjetničkog djela- pojasnila je Vujković.

izvor ibalkan.net / srpskainfo

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more