IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Šest mjeseci zatvora zbog vrijeđanja muslimanke u Španiji… (foto)

Sud u španskom gradu Santanderu osudio je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 1.080 eura za zločin iz mržnje, i da je uznemiravala i vrijeđala muslimanku koja je pokrivena hodala ulicom glavnog grada te sjeverne pokrajine Kantabrije…

SANTANDERE: Svijet, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 11.08. 2021…00: 44…  BRAVO: Šest mjeseci zatvora zbog vrijeđanja muslimanke u Španiji… (foto)

Ovo je navedeno u kazni izrečenoj nakon suđenja a osuđena se odrekla prava na žalbu. Zato joj je određena uslovna kazna od dvije godine.

Na ročištu je optužena, 71- godišnja stanovnica Santandera, priznala sve činjenice iz optužbe pa joj je zbog toga smanjena prvobitno zatražena kazna, od devet mjeseci zatvora i novčana kazna od 2.400 eura što je tražio tužitelj.

Osim uslovne i novčane kazne žrtvi, stnovnici Ovieda Wadiji N Duhni, morat će nadoknaditi 900 eura za nematerijalnu štetu nastalu u ljeto 2019. godine.

Čitaj još:   Detalji STRAVIČNE NESREĆE u Hrvatskoj: ČETIRI OSOBE SMRTNO STRADALE

Tada je optužena muslimanki koju je srela na ulici kazala: “Ili ćeš skinuti maramu ili se gubi odavde.”

Tužiteljica je došla u turističku posjetu Santanderu kada je napadnuta. oko 17.45 sati 30. juna 2019. godine.

Kćerka sirijskih državljana koji su izbjegli u Španiju i nastanili se u Oviedu, šetala je ulicom na kojoj je bila velika gužva.

Imala je hidžab i gurala svog 14- mjesečnog nećaka u kolicima, kada ju je osuđena izvrijeđala tjerajući je iz Španije, psujući joj zbog hidžaba i nazivajući je Maorom.

Izvor: Stav.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more