IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KABUL: Mirno jutro, talibani tvrde da će raditi na poboljšanju života građana… (foto i video)

Civilna vlada pala je u nedjelju, predsjednik Ashraf Ghani je pobjegao u inostranstvo, a hiljade stanovnika i stranih državljana pokušavaju pobjeći iz zemlje…

KABUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 09: 54… KABUL: Mirno jutro, talibani tvrde da će raditi na poboljšanju života građana… (foto i video)

Talibanski dužnosnici rekli su da je situacija u Afganistanu mirna, bez sukoba u cijeloj zemlji dan nakon što su militanti zauzeli glavni grad Kabul.”Situacija je mirna, prema našim izvještajima”, rekao je jedan neimenovani dužnosnik za Reuters.

Civilna vlada pala je u nedjelju, predsjednik Ashraf Ghani je pobjegao u inostranstvo, a hiljade stanovnika i stranih državljana pokušavaju pobjeći iz zemlje.

Zamjenik vođe talibana kazao je da je sada vrijeme da se posvete narodu Afganistana i poboljšaju njegov život, piše BBC.

Čitaj još:   Antalija, dženet na zemlji: Turisti,voze bicikl, plivaju i skijaju se...

Komentar je iznio u novom videoisječku koji su objavili militanti, dan nakon što su borci zauzeli glavni grad Kabul i proglasili pobjedu.

“Pružit ćemo usluge i dati spokoj cijeloj naciji, učinit ćemo što je moguće više za poboljšanje njihovih života”, rekao je Mullah Baradar Akhund kameri sjedeći među grupom drugih boraca.

On je rekao da su posljednja dešavanja bila neočekivana te da su osvojili poziciju koju nikad nisu očekivali.

izvor agencije

Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more