IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKO NIJE OČEKIVAO: Velež ostao bez predsjednika kluba, ostavka Šemsudina Hasića… (foto)

Šemsudin Hasić je nakon domaćeg poraza Veleža od Slobode (0: 2) podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora mostarskog kluba…

MOSTAR: BiH, Sport, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 08: 54…NIKO NIJE OČEKIVAO: Velež ostao bez predsjednika kluba, ostavka Šemsudina Hasića… (foto)

“Dragi prijatelji, sponzori i navijači FK Velež. Nakon pet godina rada i strpljivog građenja kluba došlo je vrijeme da se oprostim od svih vas i da zauzmem poziciju na mirnijem dijelu tribine, a da posao predsjednika prepustim nekom s više energije. Svom Veležu želim poštenu borbu u budućnosti pa neka završi gdje ga ona odnese”, poručio je Hasić u svojoj oproštajnoj poruci.

Hasić je postao predsjednik Veleža 2016. godine i pod njegovim rukovodstvom Rođeni su se vratili u Premijer ligu BiH.

Velež se tu nije zaustavio i za kratko vrijeme se uspio ovog ljeta plasirati u evropska takmičenja, što je bio prvi izlazak Mostaraca u Evropu nakon tri desetljeća.

Čitaj još:   JOŠ JEDNA PROVOKACIJA Daria Vraneša: Došlo je vrijeme svetosavske Crne Gore na koju će se morati svi naviknuti... (foto)

Nakon što su izbacili Coleraine i AEK, eliminisani su u trećem pretkolu Konferencijske lige od Elfsborga.

Sloboda srušila Velež u Mostaru i preuzela prvo mjesto na tabeli…

Međutim, u Premijer ligi BiH nakon četiri odigrane utakmice uspjeli su ostvariti samo jednu pobjedu te sa četiri osvojena boda i utakmicom manje zauzimaju tek sedmu poziciju na tabeli.

Rezultat i strijelci:

Velež – Sloboda 0: 2 (Dž. Beganović 27’, Maksimović 67’)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more