IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTJERNICA ZA BIZNISMENA IZ BIH: Sumnja se da je… (foto)

Radi se o biznismenu koji je uhapšen početkom prošle godine po naredbi Tužilaštva BiH…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 14: 04…   RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTJERNICA ZA BIZNISMENA IZ BIH: Sumnja se da je… (foto)

Međunarodna policijska agencije Interpol objavila je po zahtjevu bh. pravosuđa crvenu Interpolovu potjernicu za biznismenom iz Gornjeg Vakufa Antom Sičajom.

Potjernica je raspisana jer je optuženi i osuđeni Sičaja za neovlašteni promet opojnih droga nedostupan organima gonjena.

Radi se o biznismenu iz Gornjeg Vakufa koji je uhapšen početkom prošle godine po naredbi Tužilaštva BiH. 

“Oduzeta opojna droga marihuana-‘skunk’, u količini od oko 312 kilograma, bit će uništena u zakonskoj proceduri, a oduzeta je i nezakonita imovinska korist pronađena kod optuženog u iznosu od oko 4.500 KM, u valutama kuna i euro.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela”, navedeno je tada u saopćenju Tužilaštva BiH.

Čitaj još:   DVA VIC DANA Mujo kamiondžija i Mujo u Sloveniji...

Ante Sičaja je uhapšen početkom 2020. godine, u koordiniranoj akciji Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Tada je u objektima i prostorijama preduzeća čiji je vlasik pronađena i zaplijenjena opojna droga.

On je bio u zatvoru do aprila prošle godine, ali je ga je pustio Sud BiH na slobodu.

Međutim, kako se nije javljao na pozive nadležnih organa, zbog sumnje da je napustio državu, za Sičajom je raspisana međunarodna potjernica, piše Radio Sarajevo.

IZVOR AGENCIJE

Šehović: Udružimo se i ODBRANIMO građansku CRNU GORU pred naletom ŠOVINIZMA…

Ovako koncipirana marionetska vlast nas svakim danim sve više udaljava Read more