IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS JE Gradonačelnik Nikšića: Saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto i video)

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili prijedlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Općine…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Vrna Hronika, vijesti… srijeda, 18.08.2021… 17: 04… DANAS JE Gradonačelnik Nikšića: Saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici… (foto i video)

Predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević saslušan je u Višem državnom tužilaštvu, po krivičnoj prijavi Demokratske partije socijalista (DPS), zbog izjave u kojoj je negirao genocid u Srebrenici, prenose crnogorski mediji.

Kovačević je svoj stav saopćio u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili prijedlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Općine.

Čitaj još:   DIGAO SARAJEVO NA NOGE Dr Jusuf Šabanović: Organizovao dernek za svoj rođendan u Glof klubu... (foto)

– Sad je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu-, kazao je Kovačević nakon saslušanja, piše Pobjeda.me.

– Sve ovo se dešava, a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni – stava je Kovačević.

Izvor agencije

STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovaće sjutra u Berane, kako Read more