IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA SARAJEVA: Crni gust dim se nadvio nad gradom, izgorjelo osam stanova… (foto i video)

Osam stanova u nizu u barakama izgorjelo je jutros u požaru u sarajevskom naselju…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 20.08.2021… 09: 44… TUGA SARAJEVA: Crni gust dim se nadvio nad gradom, izgorjelo osam stanova… (foto i video)

Sarajevski vatrogasci jutros su izašli na intervenciju nakon što im je prijavljeno da gore barake u ovoj ulici, potvrđeno je za Faktor u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Građane je uznemirio gust dim koji se izdigao na ovom području, no detaljnijih informacija u prvi mah nisu imali ni vatrogasci, a ni policija.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili da su obaviješteni o požaru, te da su policijske ekipe, kao i vatrogasci upućeni na mjesto događaja.

Zasad vam ne možemo iznositi druge informacije, jer nisu provjerene- rekao je dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA- STRAH od LETENJA? NAČINI kako da ga SAVLADATI... (foto, video)

Također, podrobnijih informacija nisu imali ni vatrogasci, koji su potvrdili da su njihove ekipe izašle na intervenciju.

Na mjestu događaja se, međutim, može vidjeti da je izgorjelo osam stanova u nizu. Na terenu su četiri vatrogasna vozila koja gase požar, a pristižu i druga vozila.

Zasad nema informacija o tome da je neko povrijeđen u požaru. Vatrogasci su potvrdili da je požar stavljen pod kontrolu, te da je intervenisalo pet njihovih ekipa.

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more